Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Θα εκπλαγείτε… Η καλύτερη μαρινάδα για όλα τα κρέατα!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

7 Απριλίου 2021 11:20
Θα εκπλαγείτε… Η καλύτερη μαρινάδα για όλα τα κρέατα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαρινάδα: Καλό και κακό κρέας δεν υπάρχει. Ανάλογα με το είδος του μαγειρέματος υπάρχει το κατάλληλο και το ακατάλληλο κομμάτι. Η τρυφερότητα του κρέατος σε συνδυασμό με την γευστικότητα είναι το πρώτο ζητούμενο. Η γευστικότητα είναι κάτι που εξαρτάται από την φυσική και ποιοτική εκτροφή του ζώου, ενώ η τρυφερότητα ποικίλει.

Όσο πιο λιπαρό είναι το κρέας τόσο πιο τρυφερό είναι. Επίσης η τρυφερότητα του κρέατος είναι σχετική με την ηλικία του ζώου και με τη διαβίωση του, αν δηλαδή κινείται περισσότερο ή λιγότερο καθώς και το σίτεμα του κρέατος. Ο συνδυασμός της τρυφερότητας και της γευστικότητας του κρέατος είναι το τέλειο.

Για να πετύχουμε ακόμα περισσότερη τρυφερότητα του κρέατος ιδιαίτερα στο άπαχο κρέας που γίνεται στεγνό με το ψήσιμο εμείς σας δίνουμε την καλύτερη μαρινάδα. Δείτε τον τρόπο που θα την φτιάξετε πολύ γρήγορα και εύκολα!! Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ακτινίδια. Παράλληλα δείτε και ένα κόλπο για να γίνει το ψητό κρέας πιο ζουμερό.

Η καλύτερη μαρινάδα για όλα τα κρέατα!

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε την φλούδα τους και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε ένα ταψάκι η πιρέξ στρώνουμε τα κρέας, από πάνω βάζουμε τις ροδέλες ακτινίδιου και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλυφτούν όλα τα κρέατα με το ακτινίδιο
  • Στη τελευταία στρώση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε και τις φλούδες
  • Αφήνουμε στο ψυγείο το κρέας με τη μαρινάδα για 1 ώρες το πολύ!!!!!
  • Αφαιρούμε τα ακτινίδια και είναι έτυμα για ψήσιμο.
  • Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα ρίχνοντας αλάτι και ρίγανη.
  • Μη βάλετε μαχαίρια στο τραπέζι, κόβονται με το πιρούνι.
  • Καλή σας όρεξη!!

Μαρινάδα για ψητό κοτόπουλο: Η πιο γευστική που έχετε δοκιμάσει

Αυτή η συνταγή μαρινάδας για κοτόπουλο δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη, ειδικά ως προς τα χρόνο προετοιμασίας της..

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε το στήθος κοτόπουλου με τη μαρινάδα. Προκειμένου το κοτόπουλο να είναι ζουμερό, το αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Αν πάλι βιάζεστε και δεν έχετε το χρόνο για να περιμένετε, μπορείτε να περνάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κοτόπουλο την ώρα που το ψήνετε στα κάρβουνα ή στο αντικολλητικό τηγάνι.

Μαρινάδα για ψητό κοτόπουλο

Υλικά
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι (ή άλλο ξύδι)
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
⅛ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

¾ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου
6 στήθη κοτόπουλου

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα μπολ ή μια πλαστική σακούλα που κλείνει καλά, βάζετε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα και το αφήνετε για αρκετές ώρες.
Ψήνετε στη σχάρα ή στο grill φροντίζοντας να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.

Tip: Μπορείτε να βράσετε ελαφρώς τη μαρινάδα ώστε να γίνει μια ωραία σάλτσα για το κοτόπουλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share