Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό - Έτοιμο σε δέκα λεπτά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

5 Μαρτίου 2021 14:49
Το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό - Έτοιμο σε δέκα λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για λεμονογλυκό... του θανάτου με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Λαχταριστή συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Ιαπωνικό cheesecake: Το πιο αφράτο γλυκάκι που φάγατε ποτέ με τρία μόνο υλικά (Video)

Αυτό το γλυκάκι είναι το ιαπωνικό cheesecake με τρία μόνο υλικά και σίγουρα θα το λατρέψετε. Είναι αφράτο, λιώνει στο στόμα και πανεύκολο να το φτιάξετε! Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη με ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά:

  • 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 120 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι 16-18 εκ. Χωρίζετε τα αυγά και βάζετε τα ασπράδια στο ψυγείο να είναι παγωμένα.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια λευκής σοκολάτα και τα αφήνετε να μισοκρυώσουν. Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτετε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτετε και τους κρόκους αυγών και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγού σε πολύ πηχτή μαρέγκα μέχρι να “στέκεται”. Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη, τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με μαρίζ, απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε το γλυκό σας για 15 λ στο προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Μετά τα 15 λ κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λ. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λ να σταθεί, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Το πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Ιαπωνικό cheesecake

Δείτε στο video την εκτέλεση:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share