Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Λεμονογλυκό... του θανάτου με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα

Πεντανόστιμη συνταγή

16 Φεβρουαρίου 2021 20:03
Λεμονογλυκό... του θανάτου με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε μια υπέροχη γλυκιά συνταγή, η οποία θα είναι το τέλειο «σβήσιμο» σε ένα υπέροχο γεύμα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα λεμονογλυκό… σκέτο θάνατο με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα.

Το γλυκό αυτό θα μπορούσε να συνδυάσει εξαιτετικά τις μπριζόλες στο τηγάνι, ως ένα επιδόρπιο.

Λεμονογλυκό με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

Για τη βάση

  • 1½ (278 γρ.) συσκευασία μπισκότα γεμιστά
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)

Για την κρέμα λεμόνι

  • 300 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια. 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Για τη lemon pie με μπισκότο, αρχικά βγάζουμε την κρέμα από τα μπισκότα και τρίβουμε το υπόλοιπο μπισκότο να γίνει σκόνη. Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ για τη lemon pie με μπισκότο.
  • Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο τη βάση για λίγα λεπτά. Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με μπισκότα.

Πηγή: Argiro.gr

Τούρτα μπισκότου... της κολάσεως με ζαχαρούχο γάλα

Θέλετε να φτιάξετε στα γρήγορα μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα ολοκληρώσει ιδανικά το γεύμα σας; Σας προτείνουμε μια… κολασμένη τούρτα με μπισκότο, για την οποία χρειάζονται λίγα υλικά, μεταξύ των οποίων και το ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

3 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά

Για τη σοκολατένια κρέμα

1½ λίτρο γάλα φρέσκο

150 γρ. ζάχαρη

130 γρ. κορν φλάουρ

200 γρ. βούτυρο

300 γρ. κουβερτούρα

1 βανίλια

Για την επικάλυψη

1 κουτί φυτική σαντιγί

1 ζαχαρούχο γάλα

1 συσκευασία μίνι μπισκότα γεμιστά

Εκτέλεση

Για την τούρτα με μπισκότα, πρώτα χωρίζουμε τη μια συσκευασία γεμιστά μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από το μπισκότο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν. Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες σε χοντρά κομμάτια. Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα μπισκότα.

Για την κρέμα με σοκολάτα

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Ψιλοκόβουμε το βούτυρο. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε.

Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα.

Για την επικάλυψη

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες. Πασπαλίζουμε με μίνι μπισκότα και σερβίρουμε.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share