Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

H πιο γρήγορη κοτόπιτα που έχετε φτιάξει κι όπως πάντα πεντανόστιμη

Τόσο γρήγορη που θα σας κάνει να την ξαναφτιάξετε

1 Φεβρουαρίου 2021 13:01
H πιο γρήγορη κοτόπιτα που έχετε φτιάξει κι όπως πάντα πεντανόστιμη

Κοτόπιτα: Αρκετοί λατρεύουμε τις πίτες και ειδικά όσες γίνονται αρκετά γρήγορα και με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας. Επίσης δείτε μία πεντανόστιμη συνταγή που έχει να κάνει με σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο και τυρί.

Συγκεκριμένα η παρακάτω συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε γίνεται αρκετά γρήγορα και με πολύ απλά υλικά και θα χρειαστείτε φιλέτα κοτόπουλου.

Αυτή είναι η απολαυστική κοτόπιτα.

Κοτόπιτα: Η υλοποίηση της συνταγής

Για την συνταγή θα χρειαστείτε αρκετά υλικά αλλά και λίγη προετοιμασία.

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 1 κουτί σφολιάτα
  • 1 κομμάτι ζαμπόν (150γρ.) ή 5 φέτες
  • 1-2 μέτρια κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)

Κρέμα

  • 4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)

Δείτε αυτή την απολαυστική πίτα.

Η εκτέλεση της συνταγής

  • Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το μαδάτε σε λεπτά ξέφτια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια.
  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή σας όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share