Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πίτα με μπέικον και φέτα

Πανεύκολη και γρήγορη!

27 Ιανουαρίου 2021 14:20
Πίτα με μπέικον και φέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή πίτα με μπέικον και φέτα. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου.

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 πακέτο μπέικον
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά και τα κτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος και το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτουμε, το αλεύρι με το μπέικιν, αλλά και το γάλα. Τέλος βάζουμε την φέτα θρυμματισμένη.
  • Σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε το σουσάμι και πάνω την ζύμη μας. Τοποθετούμε το ταψάκι σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

Πίτα ή τυρόπιτα στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε - Το μυστικό είναι στο φύλλο

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας ικανοποιήσει κάποια πιθανή… λιγούρα πριν από το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά επιθυμείτε, με το μυστικό της να βρίσκεται στο φύλλο. Αν, πάντως, προτιμάτε να δοκιμάσετε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε μπορείτε να εκτελέσετε μια πανεύκολη και... αγγελική σοκολατόπιτα.

Τυρόπιτα με τυριά χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share