Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Συνταγή εξπρές για εύκολη παραλλαγή τσιζκέικ

Πεντανόστιμη!

23 Δεκεμβρίου 2020 15:20
Συνταγή εξπρές για εύκολη παραλλαγή τσιζκέικ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό: Τι γίνεται όταν σας καλούν κάπου τελευταία στιγμή και πρέπει να πάτε κάτι μαζί σας; Ο περισσότεροι θα αγόραζαν κάτι. Αλλά παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για cheesecake με καρύδια πεκάν που θα λατρέψουν οι φίλοι και η οικογένεια σας!

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε να φτιάξετε δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ που σίγουρα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας μικροί και μεγάλοι.

Yλικά:

  • Μίγμα για κέικ
  • 115 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1 συσκευασία ζάχαρη άχνη
  • Καρύδια πεκάν

Οδηγίες:

  • Προθερμάντε τον φούρνο στους 170.
  • Ανακατέψτε το μίγμα για κέικ, το λιωμένο βούτυρο και ένα αβγό μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί.
  • Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το άλλο αβγό με το μίξερ. Σιγά σιγά προσθέστε τα 3/4 της άχνης ζάχαρης.
  • Ρίξτε το μίγμα με το τυρί κρέμα πάνω από την ζύμη μέχρι να την καλύψει τελείως. Ρίξτε από πάνω καρύδια πεκάν και ζάχαρη.
  • Ψήστε το για 25-30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.
  • Έτοιμο! Ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο γλυκό!

Γλυκό: Τάρτα... του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα σε ελάχιστες κινήσεις

Ψάχνετε ένα γλυκό, το οποίο θα φέρει ασύγκριτη νοστιμιά, αλλά και κομψότητα στο οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων; Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει τη συνταγή για μια τάρτα με ζαχαρούχο γάλα, που θα είναι έτοιμη… σε ελάχιστες κινήσεις.

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Κόψτε στη μέση 2 πορτοκάλια και 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ και μετά κόψτε τα κάθετα σε λεπτές φέτες. Βράστε τα για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Πετάξτε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν. Βάλτε στην κατσαρόλα 500 γρ. ζάχαρη και 500 ml νερό, ρίξτε τα πορτοκάλια και βράστε τα μέχρι να πήξει το σιρόπι και γίνουν σαν γλυκό κουταλιού. Αφήστε τα να κρυώσουν για να γαρνίρετε την τάρτα, ενώ μπορείτε να φτιάξετε κι ένα εξαιρετικό κέικ με μοναδική γέμιση.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κρύο βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό

Για την κρέμα:

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε τη βάση δουλεύοντας με τα χέρια σας αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο.
  • Όταν γίνουν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και λίγο νερό για να δέσει η ζύμη.
  • Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, απλώστε τη σε φόρμα 24 εκ. και ψήστε τη για 20 λεπτά στους 180ο C.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ και αδειάστε τη στη μισοψημένη βάση.
  • Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά ακόμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share