Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου... σκέτη αμαρτία με ζαχαρούχο γάλα

Εξαιρετική συνταγή με 3 κινήσεις

17 Δεκεμβρίου 2020 20:33
Μπισκοτογλυκό ψυγείου... σκέτη αμαρτία με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει και θα κάνει άπαντες να… υποκύψουν στην αμαρτία; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, που θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή και πολύ απλή, με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας και έτοιμο μέσα σε μόλις τρεις κινήσεις. Είναι σίγουρο, ότι θα σας το ζητούν συνέχεια, αν και μπορείτε να τους φτιάξετε ένα γλυκό ιδανικό για πρωινό.

Υλικά

200 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι light

200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα

50 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά

100 γραμμ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 15 εκ.. Περιχύνετε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνετε.

Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνετε το μείγμα. Επικαλύπτετε με τη μαρμελάδα και την απλώνετε καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Γλυκό... κολασμένο με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά

Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα… τρελάνει εσάς και τους οικείους σας στις μέρες των γιορτών; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτό το… κολασμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και άλλα δύο υλικά, που θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ απλά συνταγή, με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, ενώ ετοιμάζεται πολύ γρήγορα.

Υλικά

1 πλάκα λευκή σοκολάτα 200 γρ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 πακέτο μπισκότα όρεο

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο στη φωτιά να λιώσουν και να γίνουν ένα. Προσθέτουμε τα δύο τρίτα της συσκευασίας όρεο, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο πυρέξ και στρώνουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα

Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 1 με 2 ώρες

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share