Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Έριξε μια φέτα ψωμί μέσα στην κατσαρόλα - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Σωτήρια λύση!

9 Νοεμβρίου 2020 16:47
Έριξε μια φέτα ψωμί μέσα στην κατσαρόλα  - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Όσο έμπειροι κι αν είστε στη μαγειρική, κάποια στιγμή μπορεί να έχετε ένα ατύχημα και να πέσει στο φαγητό παραπάνω αλάτι απ’ ότι θα έπρεπε με κίνδυνο να καταστρέψει όλη του τη γεύση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το…μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Και μιας και μιλάμε για μυστικά, δείτε εδώ το μυστικό για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ξανά σαν φρέσκο σε χρόνο μηδέν!

Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

Έβαλε σε μια σακούλα το μπαγιάτικο ψωμί με τυρί, αυγά και μπέικον - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε

Το μπαγιάτικο ψωμί, και ειδικότερα η μπαγκέτα, δεν είναι πολύ νόστιμο και συνήθως το πετάμε. Σε κανέναν δεν αρέσει να τρώει κάτι τόσο σκληρό. Αλλά πάντα το σκέφτεστε πριν πετάξετε το ψωμί. Ευτυχώς, έχουμε δύο λύσεις για να αναζωογονήσετε την μπαγκέτα ή άλλο ψωμί. Όλα είναι πολύ απλά!

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και νόστιμη για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο!

Ο πρώτος τρόπος για να δώσετε φρεσκάδα στην μπαγκέτα ή σε άλλο ψωμί είναι το ψήσιμο και πάλι στο φούρνο. Για αυτό το τέχνασμα, πρέπει να ρίξετε λίγο νερό πάνω από το ψωμί ενώ προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, βάλτε το ψωμί στο φούρνο και το ψήνετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Η μπαγκέτα σας θα είναι πάλι φρέσκια και τραγανή, δείτε εδώ ένα ακόμη κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια.

Αντί αυτού του τεχνάσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζεστάνετε το μπαγιάτικο ψωμί, μπορείτε επίσης να κάνετε ένα υπέροχο πιάτο από αυτό. Αυτή η συνταγή απαιτεί πραγματικά μπαγιάτικο ψωμί!

Με λίγο χθεσινό ψωμί και μερικά άλλα υπέροχα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο quiche!

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μπέικον ή ζαμπόν
  • 6 αυγά
  • 300 ml γάλακτος
  • αλατοπίπερο
  • μπαγιάτικο ψωμί
  • τυρί τριμμένο
  • μαϊντανός
  • επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα

Εκτέλεση

  • Κόψτε την μπαγκέτα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Βάλτε ένα τηγάνι στο μάτι και ψήστε ελαφρά το 3/4 του μπέικον. Μπορείτε να προσθέσετε το υπόλοιπο μπέικον (ή ζαμπόν) αργότερα.
  • Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλτε το ψωμί στη σακούλα και προσθέστε το μείγμα αυγών.
  • Προσθέστε τα ελαφρά τηγανητά κομμάτια του μπέικον καθώς και το τριμμένο τυρί.
  • Σφραγίστε σωστά την σακούλα και ανακινήστε την έτσι ώστε όλα τα συστατικά να αναμιχθούν.
  • Βάλτε την σακούλα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Μετά τα 30 λεπτά, αδειάστε την σακούλα σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίστε λίγο επιπλέον τυρί καθώς και το υπόλοιπο μπέικον / ζαμπόν από πάνω.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όταν βγαίνει, έχετε τον εαυτό σας ένα υπέροχο quiche!

Πηγή: toftiaxa.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share