Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ανακατεύετε τις πατάτες όταν ψήνονται στο φούρνο

Δώστε βάση!

7 Νοεμβρίου 2020 15:30
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ανακατεύετε τις πατάτες όταν ψήνονται στο φούρνο

Οι πατάτες φούρνου είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων και το απόλυτο συνοδευτικό για πολλά γεύματα μας. Τι λάθος κάνουμε όμως στο μαγείρεμα τους; Λάθη όμως κάνουμε και κατά την αποθήκευσή τους, δείτε εδώ ποιο είναι το μέρος που δεν πρέπει να τις ξαναβάλετε.

Δεν πρέπει να τις ανακατεύουμε ούτε να τις γυρίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί θα «σπάσουν», παρά μόνο εάν έχουν κολλήσει, και τότε το κάνουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Προτιμότερο είναι να ανοίγουμε το φούρνο ανά τακτά διαστήματα και να σείουμε το ταψί πιάνοντάς το προσεκτικά με γάντι κουζίνας.

Ξεκίνησε να τρώει τις πατάτες με τη φλούδα - Ένα μήνα μετά παρατήρησε ότι...

Είσαι από εκείνους τους περίεργους που δεν τρώνε πατάτες αν δεν αφαιρέσουν την φλούδα. Και να σε καταλαβαίνουμε στην βραστή πατάτα αλλά στην τηγανητή και την ψητή γιατί το κάνεις αυτό; Ωστόσο, ακόμη και στις τηγανητές πατάτες μπορείς να κάνεις λάθος, δες εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι μας.

Είτε μιλάμε για πατάτες ή για γλυκοπατάτες, η φλούδα είναι πάντα η καλύτερη προς κατανάλωση.

Η φλούδα πατάτας έχει 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια φυτικών ινών (το εσωτερικό της πατάτας μόλις 2 γραμμάρια) και βιταμίνη του συμπλέγματος Β ενώ η φλούδα περιέχει περισσότερη Β6 σε σχέση με το εσωτερικό.

Κι όχι μόνο, η εξωτερική στοιβάδα της πατάτας αλλά και στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, περιέχει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που χάνεις όταν την αφαιρείς. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες που θα μπορούσαν να οδηγήσαν σε καρκίνο ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν την φλεγμονή.

Αν πάλι μιλάμε για την φλούδα μόνη της, δες το παρακάτω βίντεο για να φτιάξεις το πιο περίεργο αλλά τέλειο σνακ.

Γεμίζει ένα ταψί με πατάτες & κρεμμύδια και το βάζει στο φούρνο. Όταν το βγάλει, θα σας ανοίξει την όρεξη!

Με την πτώση της θερμοκρασίας που πλησιάζει γρήγορα, ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε τα ζεστά φαγητά στο μενού!

Ενώ τα περισσότερα ζεστά πιάτα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν, αυτή η συνταγή προσφέρει όλη της την αλμυρή νοστιμιά στη στιγμή.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό πιάτο πατάτες, ειδικά όταν εμπλέκεται μέσα και τυρί! Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν αυτό το πιάτο.

Από την κουζίνα στο τραπέζι, μέσα σε μισή ώρα. Αυτό το πικάντικο πιάτο με πατάτες, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας!

Ρίξτε μια ματιά στην έκδοση του Jamie Oliver για dauphinoise πατάτας. Αυτό το κρεμώδες, ζεστό και γευστικό πιάτο δεν θα σας απογοητεύσει. Είναι υπέροχο και χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να προετοιμαστεί!

Ξεκινά με μερικές φέτες πατάτας και προσθέτει κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες για μια έκρηξη γεύσης. Λάβετε υπόψη σας ότι η σκληρότητα του κρεμμυδιού θα μετριαστεί, γι” αυτό μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον γεύση.

Στη συνέχεια, προσθέτει περίπου 3/4 κρέμα γάλακτος και πασπαλίζει με γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, προσθέτει καυτό νερό από το βραστήρα πάνω από το μίγμα πατάτας-κρεμμυδιού. Ο Jamie Oliver, επιδεικνύει έναν λαμπρό, συντομότερο τρόπο, για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία του μαγειρέματος.

Επίσης δείτε το απόλυτο tip για να ζεστάνετε ξανά τις πατάτες και να είναι σαν ολόφρεσκες!

Μόλις το ταψί γεμίσει περίπου στο 1/4 γεμάτο με βραστό νερό, ανάβει το μάτι και αφήνει τις πατάτες να μαγειρευτούν εκεί πάνω στο μαγειρικό σκεύος.

Μόλις βράσει το νερό, προσθέτει αντσούγιες για γεύση καθώς και μερικά φρεσκοτριμμένα σκόρδα. Μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και θυμάρι προστίθενται για να δώσουν στο πιάτο ένα πιο περίπλοκο προφίλ γεύσης, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε σύμφωνα με τα προσωπικά σας γούστα.

Στη συνέχεια καλύπτει το πιάτο με αλουμινόχαρτο και σβήνει τη φωτιά, αφήνοντας τις πατάτες να μαγειρευτούν για περίπου 6 λεπτά.

Απομακρύνει το αλουμινόχαρτο και… ήρθε η ώρα για το τελικό βήμα! Ρίχνει μια γενναιόδωρη ποσότητα από τυρί παρμεζάνα, στη συνέχεια το βάζει στο φούρνο στους 425 βαθμούς για να πάρει την όμορφη τελική του όψη.

15 λεπτά αργότερα, σερβίρεται! Δεν είναι μόνο ένα σούπερ γρήγορο πιάτο, αλλά και ο καθαρισμός στο τέλος είναι παιχνιδάκι!

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε την παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου μέσα σε λίγα λεπτά!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share