Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Θεϊκό κέικ καρότο με σιρόπι πορτοκαλιού!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

2 Απριλίου 2020 08:28
Θεϊκό κέικ καρότο με σιρόπι πορτοκαλιού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κέικ καρότου είναι ένα λατρεμένο και ιδιαίτερο γλυκό που ποτέ δεν θα χορτάσουμε και πάντα θα απολαμβάνουμε σε οποιαδήποτε παραλλαγή και αν το βρούμε. Σήμερα, σας φέρνουμε μια θεϊκή συνταγή για κέικ καρότου με σιρόπι πορτοκαλιού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Υλικά:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
  • ¼ φλιτζ. (φλιτζ. τσαγιού) μέλι
  • 1 κουτ. γλυκου κανέλα
  • 1,5 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • Λίγο αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ, τριμμένο καρότο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα για ψωμάκια.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ή στο μίξερ, χτυπάμε τα αβγά, το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι και τελευταίο το τριμμένο καρότο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
  • Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Κι αν γενικά αγαπάτε τα κέικ, δείτε εδώ ένα λαχταριστό κέικ μήλου με μέλι και κανέλα!

Πηγή: bubblesandavocados.gr

Αφράτο κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα!

Τα κέικ είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα κι αυτό γιατί μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Ακόμη καλύτερο είναι βέβαια όταν το τρως για πρωινό μιας και παραμένει αφράτο ακόμα κι αν δεν έχει βγει εκείνη την ώρα από το φούρνο. Σήμερα λοιπόν σας φέρνουμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ μελιού με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, όχι αλατισμένα
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
  • Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 2 πάτους.
  • Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι το 1/2 από το ζαχαρούχο και ρίχνουμε πάνω φιστίκια, έπειτα βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.

Κι επειδή ξέρουμε ότι το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο σας υλικό, δείτε εδώ το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα!

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share