Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα έτοιμο στη στιγμή!

Πεντανόστιμο!

28 Μαρτίου 2020 13:57
Το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα έτοιμο στη στιγμή!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ποιος είπε πως εντυπωσιακά και όμορφα γλυκά μπορεί να είναι μόνο οι τούρτες και τα cupcakes κι αυτό γιατί έχεις πολλές επιλογές στη διακόσμησή τους; Εντυπωσιακό μπορεί να γίνει ακόμη κι ένα απλό μωσαϊκό. Σήμερα, είπαμε να ξεφύγουμε λίγο από τα κλασσικά και να σας παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό μωσαϊκό λίγο πιο... ανοιξιάτικο! Αντικαθιστούμε τη σοκολάτα και το μπισκότο με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό! Πάμε να δούμε τα υλικά την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 4 κουτιά ζελέ σε διάφορες γεύσεις
  • 4 ποτήρια νερό
  • 10 φύλλα ζελατίνης
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 (1/2 κούπα) νερό

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε σε κάθε ποτήρι νερό ένα κουτί ζελέ και το βάζουμε σε βαθύ τάπερ με ύψος για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κυβάκια.
  • Αφήνουμε τα ζελέ όλη νύχτα στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Κόβουμε έπειτα σε μεγάλους κύβους.
  • Σε ένα πυρέξ ή σε μακρόστενο τάπερ βάζουμε τα κυβάκια από τα ζελέ.
  • Σε 1μιση φλιτζάνι νερό ρίχνουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
  • Αδειάζουμε και το μείγμα από το ζαχαρούχο και κουνάμε το πυρέξ να πάει παντού το γάλα.Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
  • Το πράσινο ζελέ είναι ζελέ ανανάς με μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αν πάλι επιμένετε στα κλασσικά, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για λαχταριστό μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Πηγή: cookpad.com

Οι πιο εύκολες και λαχταριστές κρέπες με ζαχαρούχο γάλα!

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τις κρέπες; Είναι ένα γλυκό που μπορείς να φας όλες τις ώρες της ημέρας, είτε σαν πρωινό είτε σαν σνακ και μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς. Από κλασσική με πραλίνα φουντουκιού, μέχρι φρούτα,μέλι και γλυκά του κουταλιού. Σήμερα βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για κρέπες με ζαχαρούχο γάλα! Κι επειδή είμαστε σίγουροι πως στην ιδέα και μόνο έχετε πάθει σιελόρροια πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 κουτιού ζαχαρούχο γάλα (των 400γρ.)
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 αυγά
  • 60 ml. ρούμι ή κονιάκ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κγ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
  • Σε τηγανάκι για κρέπες ή σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο κάθε φορά, ρίχνουμε 3 κουταλιές από τον χυλό, κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί και μόλις ψηθεί γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας τις κρέπες με μαρμελάδα, με σοκολάτα, με μέλι και καρύδια ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Κι αν γενικά αγαπάτε το ζαχαρούχο γάλα, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα αφράτα κρουασανάκια!

Πηγή: patrisnews.com

Το πιο απλό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και δύο ακόμη υλικά!

Μπορεί ο καιρός να μην θυμίζει ακόμη καλοκαίρι αλλά ας το παραδεχτούμε, από τότε που πάψαμε να είμαστε παιδιά σταματήσαμε να περιμένουμε το καλοκαίρι για να φάμε παγωτό και το τρώμε άνετα όλο το χρόνο. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα σπιτικό και υγιεινό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για το πιο λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγύ.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το εβαπορέ (χτυπημένο σε αφρόγαλα) χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
  • Κάθε μια ώρα χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα και ξανά στην κατάψυξη.
  • Αυτό το κάνουμε 2 με 3 φορές.

Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και… έτοιμο!

Αν γενικά αγαπάτε το ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ τη λαχταριστή σπιτική μερέντα με ζαχαρούχο γάλα!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share