Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αφράτα κρουασανάκια με ζαχαρούχο γάλα!

Πεντανόστιμα!

19 Μαρτίου 2020 12:22
Αφράτα κρουασανάκια με ζαχαρούχο γάλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν δεν είναι το ιδανικό πρωινό ένα φρέσκο, ζεστό και αφράτο κρουασάν τότε τι είναι; Το Athensmagazine έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστά κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα. Είναι τέλεια γιατί εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για τη βάση, η γέμιση είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση! Και μη σας τρομάζει ότι η ζύμη έχει ζαχαρούχο γάλα, μπορεί κάλλιστα η γέμιση σας να είναι αλμυρή!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Στο κουτί του γάλακτος νερό
  • Στο κουτί του γάλακτος ηλιέλαιο
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ. όσο σηκώσει για να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.

Διαδικασία

  • Βάζουμε το ζαχαρούχο στη λεκάνη
  • Ρίχνουμε και το νερό να είναι χλιαρό γιατί αμέσως μετά ρίχνουμε την μαγιά. και χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά
  • Και τέλος το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και έπειτα κόβουμε σε τρίγωνα. τυλίγουμε και τα βάζουμε στο ταψί.

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο και το πάχος. Τα κρουασανάκια σας θα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.

Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο παραδοσιακό, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα.

Πηγή: gee-gee-gourmet

Τραγανά μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά!

Λίγο ο καιρός που μας τα χάλασε, λίγο η καραντίνα που μας κρατά στο σπίτι, τι καλύτερο από ένα χουχουλιάρικο απόγευμα στον καναπέ με ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά μπισκότα; Βρήκαμε λοιπόν για σένα την τέλεια συνταγή για τα πιο τραγανά μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα. Και το καλύτερο δεν το άκουσες ακόμα... Είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά! Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά την εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά:

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα): 400 γρ.
  • Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (περίπου – αφήνετε 1 εκ. μέσα στο κουτί)
  • Μαργαρίνη: 250 γρ.

Επιπλέον:

Ανάλογα το γούστο σας, μπορείτε να τα ψήσετε σκέτα ή να προσθέσετε σε οποιονδήποτε συνδυασμό, κακάο, κομματάκια σοκολάτα;, φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες, τρούφα, αμύγδαλα, ψιλοκομμένα ξερά φρούτα, ινδοκάρυδο κτλ

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο.
  • Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της ζύμης (με το χέρι, μην χρησιμοποιήσετε μίξερ), μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη
  • Χωρίζετε αν θέλετε τη ζύμη και προσθέτετε σε κάθε μέρος επιπλέον υλικά του γούστου και της αρεσκείας σας.
  • Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 18 περίπου λεπτά.

Σημείωση: Τα μπισκότα δεν ροδίζουν, αλλά μπορεί να αρπάξουν από κάτω, γι’ αυτό καλύτερα να τα ψήσετε με το ταψί σε θέση πάνω από τη μέση του φούρνου

Αν γενικά είστε λάτρεις του ζαχαρούχου γάλακτος, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το θεϊκό κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Πηγή: radiocio.com



 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share