Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεϊκό κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Πεντανόστιμο!

12 Μαρτίου 2020 19:11
Θεϊκό κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κέικ είναι το ιδανικό γλύκισμα για πρωινό που όλοι αγαπάμε να συνοδεύουμε με τον καφέ μας. Γι' αυτό κι εμείς βρήκαμε την τέλεια συνταγή για ένα αφράτο κέικ και μαλακό σαν σύννεφο! Και το καλύτερο δεν το ακούσατε ακόμα... Είναι με ζαχαρούχο γάλα και δεν έχει ίχνος βουτύρου! Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση:

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά μεσαία
  • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες. Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Συμβουλή: Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο. Μια άλλη χρήση του είναι να το κόψουμε με προσοχή με μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κατά μήκος χωρίζοντάς το στα δύο και να στρώσουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό.

Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο... παραδοσιακό και ταυτόχρονα με λίγες θερμίδες, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή για μια τέλεια πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη!

Πηγή: womantoc.gr

Λαχταριστή πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα και ψωμί του τοστ!

Η πουτίγκα σε μερικές χώρες είναι ένα αμιγώς χριστουγεννιάτικο γλυκό, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την καταναλώσουμε και άλλες εποχές του χρόνου. Ίσως και να επιβάλλεται να την καταναλώσουμε μιας και μιλάμε για ένα πλούσιο και γευστικότατο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Σήμερα, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα και ψωμί του τοστ. Θα τη λατρέψετε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  • Ανακατεύετε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και τη βανίλια.
  • Ρίχνετε στο μείγμα το ψωμί και τις σταφίδες και ανακατεύετε να μουλιάσουν εντελώς.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50'.
  • Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με επιπλέον ζαχαρούχο, καραμέλα ή σαντιγί.

Αν πάλι νηστεύετε έχουμε και για εσάς τη λύση, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι!

Πηγή: icookgreek.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share