Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα γλυκά! Κι όμως, ισχύει! Για εμάς τους υπόλοιπους που βασανιζόμαστε να μην καταναλώσουμε γλυκά και ζάχαρη βρήκαμε τη συνταγή για θεϊκή πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη! Σας δίνουμε τα υλικά εν τάχη γιατί είμαστε σίγουροι πως ήδη είστε στα πρόθυρα σιελόρροιας!
Ξεκίνα απλώνοντας τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί. Βάλ’τα στον φούρνο στους 100 βαθμούς για να στεγνώσουν. Ουσιαστικά αυτό που θέλεις είναι να ξεραθούν τα φύλλα σου. Μπορείς εναλλακτικά και να τα αφήσεις απλωμένα στο ταψί για μια ολόκληρη μέρα.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτύπα το λάδι, τη στέβια, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Πρόσθεσε μέσα τα αυγά και ανακάτεψε. Σπάσε τα φύλλα κρούστας και ανακάτεψέ τα με το μπέικιν πάουντερ και τη ζύμη. Μόλις γίνουν ένα τα παραπάνω υλικά πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε και πάλι.
Άδειασε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και ψήσε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Στο μεταξύ βράσε σε ένα κατσαρολάκι το νερό μαζί με τη στέβια. Βράσε για 3-4 λεπτά. Άσε το σιρόπι να κρυώσει και χύσ’το πάνω στην ζεστή πίτα σου.
Νηστεύετε; Φτιάξτε λαχταριστό κορμό σοκολάτας με μόνο λίγα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Πάμε να δούμε την εκτέλεση βήμα - βήμα.
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
1 βιταμ (250 γρ.)
1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
1 κούπα σταφίδες ξανθές
5 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. μέλι
3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα digestive ή πτι μπερ ή μιράντα
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βιταμ .
Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα φουντούκια και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες να σφίξει καλά.