Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

12 Μαρτίου 2020 16:05
Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα γλυκά! Κι όμως, ισχύει! Για εμάς τους υπόλοιπους που βασανιζόμαστε να μην καταναλώσουμε γλυκά και ζάχαρη βρήκαμε τη συνταγή για θεϊκή πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη! Σας δίνουμε τα υλικά εν τάχη γιατί είμαστε σίγουροι πως ήδη είστε στα πρόθυρα σιελόρροιας!

Υλικά:

  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 9 κ.σ. στέβια
  • 3 αυγά
  • 1/3 φλ. χυμό από πορτκάλι
  • ξύσμα από 1μιση πορτοκάλι
  • 3/4 φλ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά

Για το σιρόπι:

  • 1μιση φλ. νερό
  • 1μιση φλ. στέβια

Εκτέλεση:

  • Ξεκίνα απλώνοντας τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί. Βάλ’τα στον φούρνο στους 100 βαθμούς για να στεγνώσουν. Ουσιαστικά αυτό που θέλεις είναι να ξεραθούν τα φύλλα σου. Μπορείς εναλλακτικά και να τα αφήσεις απλωμένα στο ταψί για μια ολόκληρη μέρα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτύπα το λάδι, τη στέβια, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Πρόσθεσε μέσα τα αυγά και ανακάτεψε. Σπάσε τα φύλλα κρούστας και ανακάτεψέ τα με το μπέικιν πάουντερ και τη ζύμη. Μόλις γίνουν ένα τα παραπάνω υλικά πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε και πάλι.
  • Άδειασε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και ψήσε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  • Στο μεταξύ βράσε σε ένα κατσαρολάκι το νερό μαζί με τη στέβια. Βράσε για 3-4 λεπτά. Άσε το σιρόπι να κρυώσει και χύσ’το πάνω στην ζεστή πίτα σου.

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν τρώνε γλυκά, δείτε εδώ τη συνταγή για μια πεντανόστιμη τυρόπιτα σε φόρμα!

Πηγή: dearlife.gr

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας - Σκέτη κόλαση

Νηστεύετε; Φτιάξτε λαχταριστό κορμό σοκολάτας με μόνο λίγα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Πάμε να δούμε την εκτέλεση βήμα - βήμα.

Υλικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1 βιταμ (250 γρ.)
  • 1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα digestive ή πτι μπερ ή μιράντα
  • 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βιταμ .
  • Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα
    φουντούκια και τις σταφίδες.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες να σφίξει καλά.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να φτιάξετε κορμό σοκολάτας, δείτε εδώ μια νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share