Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σπιτικός νηστίσιμος χαλβάς με ταχίνι και αμύγδαλα έτοιμος σε 5 λεπτά

Υγειινός και πεντανόστιμος

11 Μαρτίου 2020 10:43
Σπιτικός νηστίσιμος χαλβάς με ταχίνι και αμύγδαλα έτοιμος σε 5 λεπτά

Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Επιθυμείτε να το έχετε για όλες τις ώρες της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να κάνετε έναν υπέροχο χαλβά από ταχίνι.

Πρόκειται για μία ευχάριστο γλυκό, το οποίο μπορείτε να το προσφέρετε στα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά και σε όλους όσους επισκεφθούν, το σπίτι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες.

Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και ποιος ξέρει; Ίσως να σας ζητήσουν και τη συνταγή…

Ακολουθούν τα υλικά και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100ml νερό

Για τη γέμιση:

  • 200 γραμμάρια αμύγδαλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 2 κουταλιά του γλυκού κακάο
  • 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε, τη ζάχαρη, με το νερό.
  • Σκοπός είναι να γίνει σαν καραμέλα μέχρι να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και επάνω στο ταχίνι
  • Βάζουμε τα υλικά της γέμισης, που θέλουμε.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμο καλούπι.
  • Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει για αρκετή ώρα.
  • Σερβίρουμε έναν υπέροχο σπιτικό χαλβά, χωρίς συντηρητικά.

Δείτε ακόμα μια νηστίσιμη συνταγή: Αφράτα νηστίσιμα τσουρέκια της γιαγιάς με λίγα υλικά

Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα με κανέλα - Χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη

Μια μηλόπιτα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν μάλιστα δεκάδες διαφορετικές εκδοχές, σκεπαστή, ανοιχτή, με φύλλο, με σταφίδες, με καραμέλα, τριφτή, με κανέλα και άλλες πολλές.

Για σήμερα που διανύουμε τη σαρακοστή θα φτιάξουμε μαζί μια πολύ πρωτότυπη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αβγά και ζάχαρη. Ναι καλά διαβάσατε, χωρίς ζάχαρη! Όλη η γλύκα που χρειαζόμαστε θα έρθει από το μέλι και τις σταφίδες που θα χρησιμοποιήσουμε.

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό και πάρα πολύ υγιεινό, ιδανικό για σνακ ή ακόμα και για το πρωινό. Φτιάχνεται εύκολα και με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και αν θα τη θέλατε πιο γλυκιά προσθέστε 50γρ ζάχαρη στα μήλα και 50γρ ζάχαρη στη ζύμη.

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 100γρ μέλι
  • 350γρ σταφίδες
  • 150ml σπορέλαιο
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml χυμός πορτοκάλι
  • 3κγ Baking Powder
  • 2κγ κανέλα
  • 1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής

  • Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250ml ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο Multi-mayo της Kenwood μέχρι να λιώσουν τελείως.
  • Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας, μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας κεικ με αποσπώμενο πάτο και κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι.
  • Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το K-mix της Kenwood το πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.
  • Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Δείτε μια ακόμα νηστίσιμη συνταγή για την Σαρακοστή, μερέντα με λίγα υλικά


 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share