Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λαχταριστή σπιτική μερέντα με ζαχαρούχο γάλα!

Θα τη λατρέψετε!

5 Μαρτίου 2020 22:37
Λαχταριστή σπιτική μερέντα με ζαχαρούχο γάλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν λατρεύει τη μερέντα; Ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα; Ποιος δεν θα ήθελε ταυτόχρονα η μερέντα να ήταν και υγιεινή; Το Athensmagazine λοιπόν σου βρήκε τη λύση και κατάφερε να κάνει τη μερέντα υγιεινή και γευστική!

Το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο υλικό που δίνει υπέροχη γεύση στα περισσότερα γλυκά κι αυτό είναι που θα απογειώσει και αυτή τη συνταγή. Μια ακόμη λαχταριστή συνταγή θα δεις εδώ για ένα λαχταριστό cheesecake λεμονιού με ζαχαρούχο γάλα!

Θα έχεις την τέλεια μερέντα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 1 κουβερτούρα (έβαλα μαύρη)
  • 1/2 πακέτο μαργαρίνη δηλαδή 125 γρ.
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο.

Εκτέλεση

Σε μικρο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την μαργαρίνη και την σοκολάτα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαύρη σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος.

Πηγή: Trikalaview.gr

Λαχταριστές μπάρες με ζαχαρούχο γάλα και τρία ακόμη υλικά!

Οι μπάρες είναι το πιο υγιεινό γλυκό που μπορεί να φάει κάποιος προσφέροντας του παράλληλα και έξτρα ενέργεια. Το Athensmagazine.gr βρήκε σήμερα για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστές μπάρες με ζαχαρούχο γάλα και τρία ακόμη υλικά! Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

  • 350γρ. ανάλατους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα
  • 250γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 50γρ. λιωμένο βούτυρο

Αν αγαπάς το φιστίκι ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή για μπάρες δημητριακών με φιστίκι.

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους καρπούς τη βρώμη, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Απλώνουμε το μίγμα σε ταψάκι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά. Κόβουμε σε μπάρες.

Δες βήμα βήμα τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα!

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ακόμη λαχταριστή συνταγή για εύκολο, γρήγορο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (με όλα τα λιπαρά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μικρό πακέτο μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Αν όμως νηστεύετε έχουμε τη λύση και για εσάς, δείτε εδώ τη συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα κόλαση!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, προσθέτοντας έπειτα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει και όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε ατομικά μπολάκια στρώνοντας στη βάση τους λίγο τριμμένο μπισκότο. Βάζετε από πάνω το μείγμα του γλυκού και πασπαλίζετε με άλλη μία κουταλιά της σούπας μπισκότο.

Πηγή

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share