Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο κέικ που έχει προκαλέσει σεισμό - Αν το φάτε θα καταλάβετε

Έτοιμο σε λίγα λεπτά!

28 Μαρτίου 2020 13:13
Το πιο γρήγορο σοκολατένιο κέικ που έχει προκαλέσει σεισμό - Αν το φάτε θα καταλάβετε
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ονομάζεται «κέικ-σεισμός», επειδή τα συστατικά του μετατοπίζονται τόσο πριν όσο και μετά το ψήσιμο: το μείγμα μαλακού τυριού βυθίζεται μέσα στο κέικ, μερικά από τα πεκάν και την καρύδα ανεβαίνουν προς την κορυφή κάνοντάς το να μην είναι και τόσο εντυπωσιακό εμφανησιακά.

Μόλις δοκιμάσετε όμως…

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα πεκάν
  • 1 κουτί μείγμα σοκολάτας για κέικ
  • 3 αυγά
  • 1 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 8 ουγκιές τυρί κρέμα μαλακό
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σκούρα υγείας

Αν σας αρέσουν τα κέικ σίγουρα πρέπει να φτιάξετε και αυτό!

Δροσερό και πανεύκολο cheesecake πορτοκαλιού!

Το Athensmagazine.gr σας φέρνει μια ξεχωριστή συνταγή για cheesecake για να ξεφύγετε λίγο από τα τετριμμένα και τα κλασσικά. Πρόκειται για ένα εξίσου δροσερό cheesecake με τη μόνη διαφορά που αντί για βύσσινο είναι με πορτοκάλι. Δοκιμάστε το και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα σοκολάτας (Πτι μπερ-digestive-cookies)
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 3 ½ πακέτα μαλακό τυρί κρέμα (θα χρησιμοποιήσετε τα 680 γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 1 ½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 23 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη βάση:

  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, προσθέτετε τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ανάλογα με το είδος μπισκότων που θα χρησιμοποιήσετε ίσως απαιτηθεί να προσθέσετε και τη τέταρτη κ.σ. λιωμένο βούτυρο, προκειμένου να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Ρίχνετε το μπισκοτένιο μείγμα στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα σε ύψος 5 εκ. περιμετρικά. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα 680 γρ. τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε να ενσωματωθεί.
  • Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
  • Τέλος ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή.
  • Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το cheesecake στην άκρη για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

  • Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη 1 κ.σ. κορν φλάουερ και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει χωρίς όμως να σφίξει πολύ για να μπορεί να απλώνεται.
  • Αν απαιτηθεί (ανάλογα με πόσο πηχτό χυμό πορτοκαλιού θα χρησιμοποιήσετε) προσθέτετε και τη δεύτερη κ.σ. κορν φλάουερ (διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό) και θα συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
    Αφαιρείτε το γλάσο από τη φωτιά, το αφήνετε για 5 λ στην άκρη να χλυαρίνει και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake.
  • Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και στη συνέχεια το γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και φύλλα μέντας και σερβίρετε.

Αν πάλι προτιμάτε κάτι αλμυρό, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους νηστίσιμους πατατοκεφτέδες!

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share