Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες - Γρήγορη και οικονομική συνταγή

Θα τους λατρέψετε!

26 Μαρτίου 2020 14:45
Νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες  - Γρήγορη και οικονομική συνταγή
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φτιάξτε τους καλύτερους κεφτέδες, με την προσθήκη πατάτας, που είναι πιο γευστικοί και από απλούς. Είναι νηστίσιμοι, αλλά δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά! Πρόκειται για μια εύκολη, οικονομική και λαχταριστή συνταγή.

Για τους πατατοκεφτέδες θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό ‏πατάτες βρασμένες
  • 1 ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ. σούπας ‏ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ‏άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ‏δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας ‏αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ‏γαλέτα
  • ‏Αλάτι, πιπέρι
  • ‏λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε
  3. Πλάθουμε τους κεφτέδες
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει
  5. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά
  6. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας

Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ τα νηστίσιμα πιτσορολάκια.

Κάνει τρύπα σε μια πατάτα και την βάζει στον φούρνο μικροκυμάτων - Όταν την βγάζει προσθέτει κάτι τρομερό

Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι γρήγορο και εύκολο χωρία να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα και πολλά σκεύη; Τώρα μπορείτε να μαγειρέψετε τις πατάτες σας με άλλον τρόπο.

Απλά θα την βάλετε για λίγα λεπτά μέσα στο φουρνάκι μικρουκυμάτων για να ζεσταθεί και είναι σχεδόν έτοιμη. Πριν την βάλετε μην ξεχάσετε να κάνετε τρύπες με ένα πιρούνι, ώστε να περάσει η θερμότητα και στο εσωτερικό.

Αφού την βγάλετε, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, θα σκαλίσετε λίγο την ψίχα της πατάτας, θα προσθέσετε τυρί και θα την ξανατοποθετήσετε στα μικροκύματα. Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα μια συνταγή για πατάτες, εάν αυτή δεν σας φαίνεται αρκετή.

Δείτε την συνταγή και το τελικό αποτέλεσμα που είναι εκπληκτικό και πανεύκολο:

Τρίβει τυρί, πάνω στις πατάτες και τα βάζει στο φούρνο! Το αποτέλεσμα; Πατάτες λουκούμι!

Πήρε το τυρί το έτριψε, πάνω στις πατάτες και τα έβαλε στο φούρνο! Το αποτέλεσμα; Πατάτες λουκούμι!

Δεν είναι ένα πιάτο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε στην Ελλάδα, αλλά μόλις το δοκιμάσετε σας υποσχόμαστε ότι θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά:

  • 900γρ. πατάτες τριμμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 280 – 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας (να έχει γίνει σαν κρέμα)
  • 450γρ. ξινή κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 220γρ. τριμμένο τυρί cheddar

Δείτε τις οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share