Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Ο πιο υγιεινός τρόπος να φουσκώσει το κέικ σας και να γίνει πιο αφράτο από ποτέ είναι η μαγειρική σόδα

Είναι πανεύκολο και γρήγορο!

26 Μαρτίου 2020 07:47
Ο πιο υγιεινός τρόπος να φουσκώσει το κέικ σας και να γίνει πιο αφράτο από ποτέ είναι η μαγειρική σόδα

Έχουμε τον τέλειο τρόπο για να φτιάξετε το πιο αφράτο κέικ και αυτός είναι στη μαγειρική σόδα!

Μήπως προτιμάς το κέικ σοκολάτας με μερέντα, γιατί εκτός από νόστιμο είναι και εύκολο; Τώρα προσθέτοντας μαγειρική σόδα στην εκτέλεση, θα κάνεις την «μυστική» σου συνταγή μοναδική και θα στην ζητάνε όλοι. Είναι το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας, που όταν ήσουν παιδί δεν γίνεται να μην στο είχε φτιάξει έστω και μια φορά η μητέρα ή η γιαγιά σου.

Η συνταγή και η εκτέλεση είναι απλή. Θα χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα υλικά που έβαζες τόσο καιρό με μοναδική αλλαγή, την μαγειρική σόδα. Προσοχή όμως, στην ποσότητα.

Πάμε να την μάθουμε πως να το φτιάξουμε

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης
  • 1 κούπα βιτάμ σοφτ
  • 6 αυγά
  • 3/4 της κούπας κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
  • 1/4 κουτ. του γλυκού Σόδα
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 βανίλια

το κέικ  πιο αφράτο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.
  • Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα περίπου δέκα λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθέρμανσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • Ξεφορμαρουμε αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με Μερέντα.

Με μαγειρική σόδα θα φτιάξεις και τέλειο ψωμί. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από την συνταγή σας και όλοι θα ξετρελαθούν μέσα στο σπίτι.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share