Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024

Σπιτικά πατατάκια που θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή!

18 Ιουνίου 2019 21:52
Σπιτικά πατατάκια που θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Λατρεύετε τα πατατάκια και θέλετε να τα απολαμβάνετε με έναν πιο υγιεινό τρόπο; Τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε την συνταγή που σας προτείνουμε:

Υλικά:

1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες


1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι

Εκτέλεση:

Με το μαντολίνο ή σε κουζινομηχανή με τον ειδικό δίσκο για ψιλό κόψιμο, κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Τις ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο και το νερό να τρέχει καθαρό. Κατόπιν τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να βγάλει όλα τα αρώματά του το σκόρδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχουντας να μην γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με κάθε δόση.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-8 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε την κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάμε τα πατατάκια σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε, με πινέλο αλείφουμε τα πατατάκια με λίγο από το μείγμα ελαιόλαδο-σκόρδο και σερβίρουμε.

Tο πανεύκολο σοκολατένιο κέικ που έχει ξετρελάνει όλο το διαδίκτυο!

Εσύ ακόμα να δοκιμάσεις το ωραιότερο σοκολατένιο κέικ που έχει τρελάνει όλο το διαδίκτυο; Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Δεδομένου ότι τα πάντα είναι μεγαλύτερα στο Τέξας, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι σε ένα εστιατόριο με συνταγές της περιοχής (με το όνομα Morgans) ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στην Νέα Υορκη θα φτιάχνουν ένα τεράστιο σοκολατένιο κέικ 11 κιλών που έγινε viral με απίστευτη ταχύτητα.

Το κέικ αποτελείται από 36 διαφορετικές στρώσεις σοκολάτας, γλάσου σοκολάτας, μους σοκολάτας και θρύμματα σοκολάτας!

Παρότι είναι τεράστιο καταναλώνεται εδώ και χρόνια στο μαγαζί και έχει γίνει viral και στο παρελθόν μέσα από χρήστες του instagram.

Δείτε το video:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Mala Peruviana: H κακή περουβιανή!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share