Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Απλή και απολαυστική!

14 Ιουνίου 2019 15:15
Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Μια και μόνο μπουκιά από τη σημερινή συνταγή θα σας γεμίσει υπέροχες γεύσεις που δεν θα θέλετε να τελειώσει. Φτιάξτε μια απλή αλλά απολαυστική πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Υλικά

350 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
3 πατάτες
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο λάδι, 2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστείτε για 5 λεπτά.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και απολαμβάνουμε.

Γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον!

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά για 2 άτομα

4 μεγάλες πατάτες για φούρνο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¾ του φλιτζανιού γάλα
170 γραμμάρια τυρί φέτα
¼ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
3 φέτες ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο
1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλύνετε τις πατάτες και κάντε τρύπες μερικές φορές με ένα πιρούνι.
Ψήστε τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλτε τες από τον φούρνο.
Αφού κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε ένα κομμάτι, σε οβάλ σχήμα από το πάνω μέρος τους και αφαιρέστε το εσωτερικό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Αφού έχετε μαζέψει τα εσωτερικά της κάθε πατάτας, προσθέστε το βούτυρο και το τυρί φέτα, σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ ώστε να φτιάξετε πουρέ.
Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα.
Όταν το μείγμα γίνει παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι σας.
Το επόμενο βήμα, είναι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αφού έχετε γεμίσει με το μείγμα σας το εσωτερικό της κάθε πατάτας, βάλτε τις και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι οι «κορυφές» να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κορυφή, αλλά και επιπλέον τυρί και τις ψήνετε για ένα λεπτό, πριν τις βγάλετε από τον φούρνο και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share