Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Μελίσσια: 10+1 εστιατόρια που θα σας εκπλήξουν

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

19 Ιουνίου 2020 09:08
Μελίσσια: 10+1 εστιατόρια που θα σας εκπλήξουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε μένετε στα Βόρεια προάστια του νομού είτε απλά θέλετε να αλλάξετε τον αέρα σας, σας έχουμε τον απόλυτο γαστρονομικό οδηγό. Η επιλογές είναι πολλες και νομίζουμε ότι θα δυσκολευτείτε. To Athensmagazine.gr σας προτείνει!


Mantzavino


Αγαπημένη μας trattoria στα Βόρεια, το ιταλικό εστιατόριο Mantzavino στα Μελίσσια. Έχει ανοίξει από τον Οκτώβριο του 2016 και εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική γραφική διακόσμηση που διαθέτει, η οποία θυμίζει γνήσια ιταλική trattoria, αλλά και με τα αυθεντικά ιταλικά του πιάτα, όλα βασισμένα σε παραδοσιακές ιταλικές συνταγές.

Ο χώρος του είναι ζεστός, άνετος και όμορφα διακοσμημένος, ενώ το προσωπικό του πάντα φιλόξενο και πρόθυμο να σε βοηθήσει να επιλέξεις το πιάτο που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σου προτιμήσεις. Όσον αφορά το μενού του, είσαι σίγουρα σε καλά χέρια, αφού το επιμελείται ο καταξιωμένος σεφ Γιώργος Ζιώγας, ο οποίος δημιουργεί νόστιμες και αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς.


Kozi’s


Ήταν το πρώτο… εστιατοριο που μας έφερε στην περιοχή πριν από δύο χρόνια, τότε που οι υπόλοιποι Αθηναίοι δεν θεωρούσαν τα Μελίσσια γαστριμαργική πιάτσα. Την ψήφο εμπιστοσύνης μας, όμως, δεν (εξακολουθεί να) την κερδίζει μόνο για συναισθηματικούς λόγους, αλλά και για τα εξαιρετικά του burger, τα οποία είναι από τα καλύτερα της Αθήνας: Ζουμερό αφράτο μπιφτέκι, ασυναγώνιστες, πρωτότυπες σως και τραγανές, στρογγυλές πατατούλες να τα συνοδεύουν.

Δικό μας αγαπημένο, το Mala Mala Burger, με μπιφτέκι κοτόπουλο, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδια και υπέροχη γλυκιά σος –υπάρχει και σε παραλλαγή με φιλέτο κοτόπουλο αντί για μπιφτέκι.

Εκτός από burger, το Kozi’s προτείνει και μερικά εξαιρετικά πιάτα εμπνευσμένα από την κουζίνα της Νοτίου Αφρικής, ενώ διαθέτει και μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λίστα δυσεύρετων κρασιών από την ιδιαίτερη πατρίδα του ιδιοκτήτη. Αγαπημένη λεπτομέρεια, το χοντρό αλάτι στα τραπέζια, που συνοδεύει τέλεια τις τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο, εκτός αν αρκεστείτε στα burger, τα οποία ξεκινούν από 6€ πατατών περιλαμβανομένων.


Pizza Planet


Μία ακόμα πολύ αγαπημένη μας ιταλική επιλογή στα Βόρεια, είναι η πιτσαρία Pizza Planet. Συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη πορεία του Pizza Planet στη Νέα Υόρκη, όπου γέμισε τους δρόμους της με λαχταριστές ιταλικές μυρωδιές τη δεκαετία του ’80, ήρθε από το 20003 στα Μελίσσια, για να μαγέψει και το ελληνικό κοινό με νόστιμες ιταλικές συνταγές του.

Ο χώρος του είναι μοντέρνος και ταυτόχρονα λιτός, με lounge ατμόσφαιρα, ενώ το προσωπικό του πάντα χαμογελαστό και γρήγορο. Το μενού του περιλαμβάνει νόστιμες και λαχταριστές συνταγές από τα όμορφα και παραδοσιακά χωριά του Cinque Terre, αλλά και άλλες σπάνιες, εξαιρετικές και ποιοτικές σπεσιαλιτέ από τον ιταλικό Νότο που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.


Βλάχος

«Μυστικό» που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και έγινε θρύλος σε χρόνο-ρεκόρ, ο «Βλάχος» των Μελισσίων κάνει βασικά δύο πράγματα, και τα κάνει και τα δύο εξαιρετικά: Ζουμερά μπριζολάκια και παραδοσιακές χωριάτικες πίτες. Η κάθε μερίδα περιλαμβάνει… τρία μεσαίου μεγέθους μπριζολάκια επάνω σε ένα βουνό πατάτες (και κοστίζει περίπου 9€) ή εναλλακτικά τέσσερα μπριζολάκια χωρίς πατάτες.

Οι δε ηπειρώτικες πίτες –σπανακόπιτα, χορτόπιτα, τυρόπιτα και πάει λέγοντας– είναι αφράτες και νοστιμότατες. Συνοδεύετε με τζατζίκι και χωριάτικη (αν επιμένετε και για ορεκτικό, τα λουκάνικα είναι μια πολύ καλή ιδέα) και πληρώνετε το πολύ 15€ το άτομο, μαζί με κρασί. Κρεατοφαγική μαγεία.


Cascara

Σύγχρονο, καλαίσθητο και με τρομερή διεθνή κουζίνα, το all day bar restaurant Cascara, αποτελεί ένα από τα top εστιατόρια στα Μελίσσια. Σίγουρα καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τη lounge ατμόσφαιρα και τη vintage αισθητική που διαθέτει.

Οι δύο αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο με φυτά που αγκαλιάζουν τον εξωτερικό, αλλά και τον εσωτερικό χώρο, με καθαρές γεωμετρικές φόρμες και με επίπλωση από την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, που δίνουν αυτή την ξεχωριστή vintage διάθεσή του.

Διαθέτει εκλεκτές ποικιλίες καφέ και τσαγιού, μία πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών και cocktails από τον bartender Ιωάννη Σκουλάτο, αλλά και γευστικές συνταγές, βασιζόμενες σε γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική.


Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Από τα top εστιατόρια στα Μελίσσια, φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Μαύρο Πρόβατο του Press Café. Συνέχεια του ομώνυμου εστιατορίου στο Παγκράτι, το οποίο ξεχώρισε με τις νόστιμες ελληνικές γεύσεις του, αλλά και τις νέες δημιουργικές συνταγές του, το Μαύρο Πρόβατο έχει καταφέρει να είναι νούμερο ένα επιλογή για ελληνική – δημιουργική κουζίνα στα Βόρεια.

Ο χώρος του είναι φωτεινός, μοντέρνος και καλαίσθητος, με βιομηχανική αισθητική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Το μενού του περιέχει διάφορες γευστικές ελληνικές επιλογές, μαγειρεμένες με ποιοτικά και φρέσκα υλικά, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και εξαιρετικών ελληνικών αποσταγμάτων, που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς του πελάτες.


Λευκοθέα

Ολόκληρο το όνομά του είναι «Οι επιλογές της Λευκοθέας», οι (πολλοί) φίλοι του, όμως, το αποκαλούν «Λευκοθέα» σκέτο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ταβερνάκι, που ρίχνει την έμφαση στο εξαιρετικό –και ολόσωστα ψημένο– κρέας, αλλά δεν θα σας απογοητεύσει σε κανένα από τα υπόλοιπα πιατάκια που το συνοδεύουν.

Ο χώρος είναι συμπαθητικός, με την αυλίτσα το καλοκαίρι να κερδίζει σαφώς έξτρα πόντους.Στα «οπωσδήποτε» από τα ορεκτικά σημειώστε τα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια, κομμένα σε sticks, την σπιτική τυροκαυτερή και τους πολύ ιδιαίτερους μαρουλοκεφτέδες, που γεμίζονται με κιμά και συνοδεύονται από ντιπ γιαουρτιού. Στα κρεατικά, την ψήφο εμπιστοσύνης μας κερδίζουν τα ζουμερά παϊδάκια και οι άριστα ψημένες μπριζόλες, ενώ πολύ καλό είναι και το χωριάτικο λουκάνικο.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο, με κερασμένο επιδόρπιο (κατά κανόνα γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού) και συμπαθητικό χύμα κρασί.


Πεύκο

Το δυνατό χαρτί του Πεύκου είναι τα «ψαγμένα» του κρέατα (όπως η μπριζόλα black angus) που συνδυάζονται ωραία –και ψήνονται εξίσου καλά– με τις πιο… παραδοσιακές επιλογές, του τύπου παϊδάκια (κοτόπουλο και κατσίκι), μπιφτέκια και λουκάνικα.

Όμορφος είναι και ο εσωτερικός χώρος που παραπέμπει σε εξοχή, με το αναμμένο τζάκι και τους πέτρινους τοίχους του. Πέρα από τα κρεατικά, αξίζει να δοκιμάσετε το ψητό μανούρι με μέλι και σουσάμι, τη μελιτζάνα με τυριά και την παντρεμένη φάβα.

Ειδική μνεία αξίζουν οι σπιτικές τηγανιτές πατάτες που συνοδεύουν, φυσικά, όλα τα κρέατα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί, ενώ στο τέλος έρχεται κερασμένο επιδόρπιο και αχνιστό ρακόμελο.


Ψαροκόκκαλο

Η “casual” ψαροφαγία είναι φαινόμενο σπάνιο στην Αθήνα, και το Ψαροκόκκαλο αποτελεί τη λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα που θέλει το ψάρι εντός τειχών είτε πολύ ακριβό είτε μέτριας ποιότητας. Τι έχουμε, λοιπόν, εδώ; Ένα τίμιο ψαρο-ταβερνάκι, με μικρό και μάλλον αδιάφορο χώρο, που όμως σερβίρει λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, σε πολύ καλές τιμές.

Στις δικές μας αγαπημένες επιλογές συγκαταλέγονται η ψαρόσουπα, οι μακαρονάδες με γαρίδες ή πεσκανδρίτσα, η καραβιδόψυχα και το ριζότο με σουπιά στο μελάνι της. Το χύμα κρασί είναι ωραιότατο, και οι τιμές ασυναγώνιστες για το μενού και τις γεύσεις του, στα 20€ το άτομο, το πολύ.


Sasi's

Το Sasi's είναι το αδερφάκι του Kozi's με Νοτιοαφρικανικο μενου. Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ένα τέτοιο μενού επιτρέψτε μας να σας διαφωτισουμε, είναι η απόλυτη κρεατοφαγια. Νέα πιάτα, νέες γεύσεις που θα προκαλέσουν έκρηξη στον ουρανίσκο.


Τα ψαράκια

Τo εστιατόριο Ψαράκια στα Μελίσσια βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και προσφέρει ελληνική κουζίνα. Η απλότητα, και η άνεση δημιουργούν μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες ελληνικές σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται καθημερινά με μεράκι και τα πιο αγνά ελληνικά υλικά.

Δοκιμάστε σαλάχι τηγανητό ή γαλέο, πεσκανδρίτσα ψητή ή λεμονάτη, μακαρονάδα θαλασσινών, σαρδέλα με αμπελόφυλλα, μύδια αχνιστά, χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα, φάβα, σκορδαλιά με φρέσκο μπακαλιάρο και πολλές ακόμα σπιτικές συνταγές που μυρίζουν θάλασσα

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share