Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καισαριανή: 10 εστιατόρια για πολύ καλό φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

19 Ιουνίου 2020 07:58
Καισαριανή: 10 εστιατόρια για πολύ καλό φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Καισαριανή είναι από τα μέρη της Αθήνας που θα βρεις στέκια για να φας καλά. Ποικιλία και ποιότητα σε ότι προσφέρουν τα μέρη εδώ και εμείς εδώ στο Athensmagazine.gr σου έχουμε συγκεντρώσει τα 10 καλύτερα.


Οινοθηρα


Το εστιατόριο Οινοθήρα στην Καισαριανή αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της περιοχής, που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, προσφέροντας καλή ελληνική κουζίνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Σε ένα γραφικό στενό θα συναντήσετε έναν όμορφο και κομψό χώρο, με φωτεινά χρώματα, vintage έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής που θα σας ταξιδέψει σε παλιές καλές εποχές.

Η άμεση εξυπηρέτηση, το φιλικό περιβάλλον και η ποιότητα των προϊόντων αποτελούν τα ατού του εστιατορίου Οινοθήρα. Το μενού είναι πλούσιο σε κυρίως πιάτα, ορεκτικά και σπιτικές σπεσιαλιτέ που θα απολαύσετε με εκλεκτό κρασί και ούζο. Δοκιμάστε λιγκουίνι αλεβόγκολε, εκπληκτικό ριζότο θαλασσινών, μαριναρισμένο φιλέτο γαύρου και σπιτική μελιτζανοσαλάτα, πουγκιά γεμιστά με ανθότυρο, γαρίδες και τζίντζερ, μπακαλιαροκεφτέδες, αθερίνα και κουτσομούρες, τηγανητά και ψητά ψάρια.


Κυρά Ζωη


Είναι γνωστό χρόνια τώρα ότι η πλατεία Καισαριανής αποτελεί στέκι καλοφαγάδων! Εκεί θα βρεις την Κύρα Ζωή, ένα αγαπημένο στέκι με δικές της συνταγές και νόστιμες ιδέες από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά και στα ψάρια.

Είναι πρώτη ψαροταβέρνα που άνοιξε στην πλατεία της Καισαριανής, που προσφέρει φρέσκους μεζέδες της θάλασσας. Έχε στο νου σου ότι εκτός από φρέσκο ψάρι, θα βρεις και μεγάλη ποικιλία κρεατικών, αν προτιμάς κρεατολιχουδιές!


Beer Garden Ritterburg

Για το Ritterburg σας τα έχουμε ξαναπεί: Είναι μία από τις πρώτες μπυραρίες της Αθήνας (από το 1974, παρακαλώ!) και σερβίρει μέχρι σήμερα αυθεντική γερμανική κουζίνα –που όχι, δεν περιορίζεται σε ποικιλίες λουκάνικων και κότσι για τις μπύρες σας (εκτός εάν το θέλετε).

Εδώ θα δοκιμάσετε σπιτικά ζυμαρικά spätzle και αυθεντικό σνίτσελ, ενώ αν επιμένετε για λουκάνικα το παραδοσιακό currywurst είναι πιθανότατα το καλύτερο στην πόλη. Οι μερίδες είναι τεράστιες, γι’ αυτό προσοχή στις παραγγελίες (αλλιώς φεύγετε με πακετάκι για το σπίτι, πράγμα όχι κατ’ ανάγκη κακό).


Ρακακι

Επόμενη πρόταση αν θες να βγεις στην Καισαριανή είναι το Ρακάκι. Το Ρακάκι στην Καισαριανή είναι ένα από πιο γνωστά κρητικά εστιατόρια στην Αθήνα. Σε ένα φιλόξενο χώρο θα δοκιμάσεις αυθεντικές κρητικές γεύσεις με υλικά πρώτης ποιότητας και φαγητά φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές. Και να ξέρεις ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι Κρητικής προέλευσης


Βουρλιωτίνα


Στα στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα τραπεζάκια του παλιού προσφυγικού σπιτιού παρελαύνουν γεύσεις μικρασιατικές και πολίτικες, που έχουν κερδίσει στη Βουρλιωτίνα φανατικό κοινό. Στα «οπωσδήποτε» του καταλόγου σημειώστε τα μαντί (χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με κιμά και σερβιρισμένα με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα), το υπέροχο χουνκιάρ μπεγιεντί (κοκκινιστό μοσχαράκι επάνω σε πουρέ μελιτζάνας), το δροσερό ταμπουλέ, τον καβουρμά και τους εξαίσιους ντοματοκεφτέδες.


Ξαθέρι

Από τις τελευταίες αφίξεις στην νόστιμη πιάτσα της Καισαριανής, το Ξαθέρι (που σημαίνει εκλεκτό) είναι ένα πανέμορφο κρητικό ταβερνάκι που φέρνει τα προϊόντα του από την Κρήτη και μας ταξιδεύει εκεί με τις γεύσεις του. Στα του μενού, περιλαμβάνονται προτάσεις όπως αρνάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο, παραδοσιακό γαμοπίλαφο, φανταστικό απάκι και αυγά με στάκα. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας, και τα Σαββατοκύριακα και το μεσημέρι.


Ελιά

Άλλη μια πρόταση αν θες να βγεις για φαγητό σε εστιατόρια σε Παγκράτι και Καισαριανή είναι η Ελιά που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Caravel. Πρόκειται για ένα αυθεντικό ελληνικό εστιατόριο όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, αλλά και επιλεγμένες μεσογειακές συνταγές. Χαρακτηριστικό του εστιατορίου είναι οι μεγαλές μερίδες και η πιστή πελατεία, που το επισκέπτεται ξανά και ξανά για να απολαύσει το νόστιμο φαγητό του


CTC

σίτιση, η [sítisi]: (λόγ.) η παροχή και η λήψη τροφής. (έκφρ.), σφαλερή γραφή σε χγφ. αντί του αρχ. σίτησις. (Λεξικό Τριανταφυλλίδη). Η ονομασία του εστιατορίου δεν είναι πάρα ένα παιχνίδι παρήχησης φτιαγμένο έτσι ώστε να αποτελέσει δήλωση για το πώς το κλασικό μπορεί να συναντήσει το μοντέρνο σε μία νέα δημιουργική συνταγή.

Αφεθείτε στο να σας συμπαρασύρει ο Σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης σε ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι με εμπνευσμένες γεύσεις, από τα ποιοτικότερα συστατικά.Τελικά ένα καλό γεύμα δεν αφορά μόνο το φαγητό και το κρασί αλλά είναι μια συναισθηματική εμπειρία που την αξίζετε.


Το Καπλανι

Δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με παραδοσιακές γεύσεις Κρήτης που συναντάνε μοντέρνες τεχνικές, με εξευγενισμένη αισθητική και ποιότητα.


Nonna Edda

Αν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, αν αγαπάτε το καλό φαγητό, ακόμα και αν προσέχετε τη διατροφή σας, η… γιαγιά Έντα σας περιμένει στην Καισαριανή για να σας προσφέρει απλόχερα τις αυθεντικές ιταλικές πίτσες της.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share