Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Euroleague Final Four: Η ώρα για το 7ο του Παναθηναϊκού έφτασε - Τα νεότερα για τα άγρια επεισόδια πριν από τον τελικό με τη Ρεάλ

Γράφουν ιστορία στο Βερολίνο οι «πράσινοι» - Ξέφυγε από τον κίνδυνο το άτομο που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση

26 Μαΐου 2024 10:57
Euroleague Final Four: Η ώρα για το 7ο του Παναθηναϊκού έφτασε - Τα νεότερα για τα άγρια επεισόδια πριν από τον τελικό με τη Ρεάλ
KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο μεγάλη ώρα ήρθε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σήμερα (26/5, 21:00) αντιμετωπίζει στο μεγάλο τελικό της Euroleague τη Ρεάλ Μαδρίτης, έτοιμος να ράψει το 7ο αστέρι στην δανέλα του στον τεικό της Uber Arena στο Βερολίνο.

Πρόκειται για μια στιγμή που στον σύλλογο περίμεναν από το μακρινό πλέον 2011 όταν και η ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έκτοτε, η παρουσία του σε τελικό που έμοιαζε κάτι το συνηθισμένο, δεν ήρθε ξανά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία πολύ δύσκολη αποστολή για τους πρασίνους, οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους μία Ρεάλ που φέτος κάνει μαγικά. Πρώτη στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 27-7, σκούπα κόντρα στην Μπασκόνια στα playoffs και άνετη επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό στον προχθεσινό ημιτελικό.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός αξίζει να βρεθεί στην κορυφή και για να το πετύχει θα πρέπει να περάσει το δυσκολότερο εμπόδιο της διοργάνωσης. Άλλωστε, την φετινή σεζόν το «τριφύλλι» πέτυχε μία σπουδαία νίκη στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ, αποδεικνύοντας πως στην καλή του μέρα νικάει τον οποιονδήποτε.

Μία ομάδα που επέστρεψε σε Final Four μετά από 12 χρόνια απουσίας, κατατρόπωσε την Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό και πλέον βρίσκεται απέναντι στην ίσως σπουδαιότερη πρόκληση της ιστορίας του. Για να δούμε αν έχει έρθει η στιγμή για το πολυπόθητο 7ο.

Ρόπαλα, γκλομπς και δεκάδες συλλήψεις στα επεισόδια - Διέφυγε τον κίνδυνο το άτομο που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση

Ο τελικός του Final Four της φετινής Euroleague, στον οποίο θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός, επισκιάστηκε, το βράδυ του Σαββάτου (25/5), από τα βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ, η άγρια οπαδική συμπλοκή έγινε σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου την ώρα που κάποιοι είτε επέστρεφαν από το φαγητό τους είτε έβγαιναν για να διασκεδάσουν. Μάλιστα, αρκετοί ανέμεναν πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα είχαν αναχωρήσει από τη γερμανική πρωτεύουσα μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρολεύκων» από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακόμα, στην οπαδική συμπλοκή συμμετείχαν περίπου 20-25 άτομα από κάθε πλευρά, δηλαδή συνολικά σχεδόν 50 άνθρωποι, και δεν έγιναν κάποιες συλλήψεις. Από τα άγρια επεισόδια έχουν τραυμαστεί τουλάχιστον 12 άτομα – ένα από τα οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και άλλα δύο είναι σοβαρά τραυματισμένα. Πάντως, δεν φαίνεται να επρόκειτο για «ραντεβού θανάτου».

Τα νέα, πάντως, που έρχονται από το Βερολίνο είναι θετικά, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικής Πρεσβείας το άτομο που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση έχει διαφύγει τον κίνδυνο, με άλλους δύο να είναι σοβαρά τραυματίες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share