Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Σύνθημα για το 7ο αστέρι από τον Αταμάν: «Να το κάνουμε όπως το προέβλεψε ο Γιαννακόπουλος, θα παραμείνω ο τελευταίος προπονητής με back-to-back»

Όλα όσα είπαν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και οι Λεσόρ, Ματέο και Μούσα στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Final Four

25 Μαΐου 2024 13:45
Σύνθημα για το 7ο αστέρι από τον Αταμάν: «Να το κάνουμε όπως το προέβλεψε ο Γιαννακόπουλος, θα παραμείνω ο τελευταίος προπονητής με back-to-back»
KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Εργκίν Αταμάν έδωσε σύνθημα για το 7ο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Final Four της Euroleague εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας πως θα ήταν ευχής έργον να έρθει η κούπα με... buzzer beater του Κώστα Σλούκα, όπως έχει προβλέψει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, την ίδια στιγμή που γίνεται... πανικός από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» για ένα εισιτήριο.

Ο Τούρκος τεχνικός και ο Ματίας Λεσόρ μίλησαν για το πώς οι «πράσινοι» θα πάρουν το τρόπαιο στο Βερολίνο, με τον Τσους Ματέο και τον Ντζανάν Μούσα στην άλλη πλευρά να αναφέρουν πως οι Μαδριλένοι είναι έτοιμοι για το back-to-back.

Εργκίν Αταμάν: «Τότε καταλάβαμε ότι μπορούμε να το σηκώσουμε»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός θα παίξει στον τελικό. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που ύστερα από μια σεζόν εκτός, πέρυσι, θα βρω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ, είναι σπουδαία ομάδα. Όμως, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Περιμένω ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

Για τη σύνδεση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την Αθήνα και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που μας πίστεψε όλη τη σεζόν και τώρα απολαμβάνει αυτή την ατμόσφαιρα. Χθες η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Μας αρέσει στην ομάδα αυτή η στήριξη. Όλοι λέμε πως πρέπει να το απολαύσουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε στον τελικό και θα δούμε το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που ο κόσμος σέβεται εμένα και τους παίκτες μου».

Για το ματς που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη στην κανονική περίοδο: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εκείνο το ματς, ήταν μετά τη διακοπή των Εθνικών Ομάδων. Για εμάς είναι σημαντικές όλες οι μεγάλες νίκες που κάναμε, απέναντι σε μεγάλες ομάδες, σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως σε αυτά με την Μακάμπι. Η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα. Αύριο όλα θα είναι διαφορετικά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε κάτι με τον τελικό».

Για την πρόβλεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τελικό Παναθηναϊκό - Ρεάλ και buzzer beater Σλούκα: «Το ελπίζω, φυσικά. Το ελπίζω. Μέχρι στιγμής έχουν βγει όλες οι προβλέψεις του προέδρου αληθινές, όπως και όλα τα όνειρα του κόσμου. Παίζουμε για την νίκη. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και δικαίως βρίσκονται στον τελικό. Νιώθουμε περήφανοι».

Για το γεγονός πως οι τελικοί κρίνονται στις λεπτομέρειες: «Μάλλον βαρεθήκατε χθες με αυτά που είδατε. Θα συμφωνήσω με τον Ματέο να παίξoυμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο (σ.σ.γέλια). Σίγουρα, δίνει ενθουσιασμό όταν κρίνεται το ματς στο τέλος. Όμως, χθες ήμουν πιο άνετος στα τελευταία 4'. Ελπίζω να κερδίσουμε έτσι, το ίδιο θα ήθελε και ο Ματέο. Ξέρω ότι για εσάς είναι ενθουσιαστικό να κρίνεται ένα ματς στο τέλος, αλλά όχι και για εμάς».

Για το πότε κατάλαβε πως η ομάδα του μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια: «Θα είμαι ειλικρινής, ήταν το ματς με τη Ρεάλ. Όταν τους νικήσαμε στην έδρα τους, για πρώτη φορά φέτος, πήραμε αυτοπεποίθηση. Καταλάβαμε τι μπορούμε να κάνουμε, σκεφτήκαμε το Final Four. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη, όμως φέτος κάναμε ρεκόρ σε εκτός έδρας νίκες και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση».

Τσους Ματέο: «Έχουμε ένα στόχο»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε και πάλι στον τελικό. Συγχαρητήρια στον Αταμάν και τον Παναθηναϊκό που βρίσκονται στον τελικό. Σε αυτές τις καταστάσεις είναι δύσκολο να πάρεις τον τίτλο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ερχόμαστε από ένα δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό και περιμένουμε το ίδιο και αύριο. Έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να τον πετύχουμε», ανέφερε αρχικά.

Για το πλάνο του για τον τελικό: «Δεν είναι εύκολο να προπονείς σε έναν τελικό. Κόντρα στον Ολυμπιακό αποφασίσαμε να πάμε με ένα πλάνο και αύριο θα κάνουμε κάποιες αλλαγές. Πρέπει να κρατήσουμε την νοοτροπία μας, να το θέλουμε περισσότερο. Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα δείξουμε χαρακτήρα. Υπάρχουν τακτικές διαφορές μεταξύ των ομάδων. Όμως, το θέμα είναι πως ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε».

Για το γεγονός ότι η Ρεάλ έχει διατηρήσει τον κορμό της: «Η σταθερότητα πάντα είναι πολύ σοβαρή για να πιάσεις τους στόχους σου. Κάναμε μια πολύ καλή σεζόν για αυτόν τον λόγο. Είχαμε σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι, συν τον Καμπάτσο. Αυτό είναι καλό για τη regular season. Τώρα παίζουμε έναν τελικό. Εκεί μπορούν να συμβούν πολλά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό, για να αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως πέρυσι».

Για τις λεπτομέρειες που κρίνουν τον τελικό: «Όλα τα ματς είναι ξεχωριστά. Πέρυσι και πρόπερσι είδαμε τι συνέβη. Ποιος ξέρει; Κάποιες φορές πιστεύεις πως το ματς θα κριθεί στο τέλος, αλλά μία ομάδα είναι καλύτερη. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τα ριμπάουντ, η άμυνα, το σουτ από την περιφέρεια. Αυτά δεν είναι απλά μικρές λεπτομέρειες, είναι σημαντικά στοιχεία. Τα θέλουμε για να πάρουμε μια διαφορά. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα μας κερδίσει με 1 ή 10 πόντους».

Για το πώς πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό: «Όταν κερδίσαμε χθες ήπια μια μπίρα με το επιτελείο μου. Αυτή είναι η ρουτίνα μας. Μου αρέσει η μπίρα».

Για τα ριμπάουντ και την αντιμετώπιση του Λεσόρ: «Ο Λεσόρ είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα ήμασταν ανόητοι αν σκεφτόμασταν μόνο τον Λεσόρ. Πρέπει να σταματήσουμε τόσους πολλούς δυνατούς παίκτες που έχει ο Αταμάν. Ο Σλούκας είναι ηγέτης, ο Ναν σπουδαίος σκόρερ, ο Γκραντ, ο Γκριγκόνις, ο Μήτογλου. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όλους».

Για τα περσινά σενάρια που τον ήθελαν εκτός, το βραβείο της χρονιάς και τον σεβασμό που αξίζει: «Δεν με νοιάζει τι νιώθει ο κόσμος για εμάς ή εμένα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Είμαι προπονητής και είμαι χαρούμενος που προπονώ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάποιος θέλει να κάνει τη δουλειά μου, είμαι χαρούμενος με την οικογένεια και τους παίκτες μου. Δεν με νοιάζουν τα λεγόμενα άλλων. Υπάρχουν προπονητές που βλέπω τον καθρέφτη μου, όπως ο Αταμάν, ο Μπαρτζώκας, ο Γιασικεβίτσιους, ο Λάσο. Είναι στην Euroleague, είναι πολύ καλοί. Είναι σημαντικό για εμένα να έχω την οικογένεια, τους φίλους και τους παίκτες μου μαζί μου».

Για το πότε κατάλαβε πως η ομάδα του μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια: «Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα από τις νίκες μας. Θα παίξουμε έναν τελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος. Τώρα έχουμε δυο ομάδες μπροστά μας που κοιτούν η κάθε μία τον δικό τους στόχο. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε το back to back».

Για την κατάρα του πρώτου που δεν παίρνει το τρόπαιο: «Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στον στόχο μας, ένα ματς. Έχουμε ήδη ξεχάσει το παρελθόν. Η λέξη φαβορί, όπως σας είπα, είναι για τον κόσμο και τις στοιχηματικές εταιρείες, όχι για εμάς. Δεν μιλάμε για φαβορί τώρα. Θα παίξουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Έχουμε ξεχάσει το παρελθόν».

Ματίας Λεσόρ: «Να πάμε στην κορυφή της Ευρώπης, εκτιμώ πολύ τον Ταβάρες»

«Είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε εδώ. Δεν θα είναι εύκολο. Απέχουμε ένα ματς από τον τίτλο. Η Ρεάλ κάνει τρομερή χρονιά, θα είναι πρόκληση για εμάς. Πλέον βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα, για να πάμε στην κορυφή της Ευρώπης. Το θέλουμε πολύ».

Για τη σπουδαία εμφάνιση του στη regular season και το ματσάρισμα με τον Ταβάρες: «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να αντιμετωπίσω παίκτες σαν τον Ταβάρες, που ήταν για χρόνια ο κορυφαίος αμυντικός της λίγκας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω. Όμως, δεν είναι 1vs1, είναι ένα Ρεάλ - Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα βάλω 20 πόντους και θα πάρω 10 ριμπάουντ. Υπόσχομαι, όμως, ότι θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα μου και να κερδίσουμε».

Για τον αμοιβαίο σεβασμό με τον Ταβάρες: «Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας έχει την άποψή του. Είπε πως με θεωρεί τον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης, χαίρομαι που το ακούω. Όμως, αύριο η μάχη δεν θα είναι μεταξύ μας, αλλά μεταξύ των ομάδων. Κατά τη διάρκεια του ματς θα έχουμε μια μάχη στο παρκέ. Μετά θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, όσο το κάνουμε».

Μούσα: «Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, πάμε για την κούπα»

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να κάνουμε το back to back. Δεν θα είναι εύκολο. Θα κάνουμε τα πάντα. Είμαι ενθουσιασμένος για τον τελικό», ανέφερε αρχικά.

Για το γεγονός ότι η Ρεάλ έχει κρατήσει τον κορμό της σε σχέση με πέρυσι: «Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Έχουμε κάνει τις καλύτερες κινήσεις, φέρνοντας τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, τον Καμπάτσο. Μας βοήθησε πολύ. Όμως, γνωρίζω καλά τον Αταμάν και ξέρω τι μπορεί να πετύχει και πόσο σκληρούς να κάνει τους παίκτες του. Νομίζω πως όλοι προσαρμόστηκαν καλά στον Παναθηναϊκό και τους σεβόμαστε».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share