Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 7 Αυγούστου!

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

7 Αυγούστου 2019 07:05
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 7 Αυγούστου!

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 7 Αυγούστου, στην Ελλάδα και τον κόσμο!

626

Ο Βυζαντινός Στόλος καταναυμαχεί και διασκορπίζει τον στόλο των Αβάρων και Σλάβων που πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη. Η νίκη αποδίδεται στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώνεται ο «Ακάθιστος Ύμνος».

1863

Ιδρύεται η γερμανική χημική και φαρμακευτική βιομηχανία «Μπάγερ» (BAYER), που παρασκευάζει την «Ασπιρίνη».

1929

Ιδρύεται στο Ηράκλειο της Κρήτης το αθλητικό σωματείο Εργοτέλης, που πήρε την ονομασία του από τον αρχαίο κρητικό ολυμπιονίκη.

1959

Η «Μις Ελλάς», Πάρη Λεβέντη, εκλέγεται «Μις Ευρώπη» στο διαγωνισμό καλλιστείων, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

1964

Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο. Στην περιοχή της Τηλλυρίας ξεσπούν αιματηρές συγκρούσεις, που θα κρατήσουν τέσσερις μέρες, σε απάντηση της προσπάθειας του στρατηγού Γρίβα να καταλάβει τους τουρκοκυπριακούς θύλακες της Μανσούρας και των Κοκκίνων. Οι βομβαρδισμοί θα σταματήσουν δύο ημέρες μετά, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

2004

Εγκαινιάζεται η γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου.

Να σας θυμίσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 6 Αυγούστου!

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 5 Αυγούστου!

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 5 Αυγούστου, στην Ελλάδα και τον κόσμο!

μ.Χ.

1824

Ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στη Σάμο. Το νησί δεν θα απειληθεί ποτέ ξανά από τους Τούρκους.
1903

Η διδασκαλική ομοσπονδία της Γαλλίας συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να καταργηθεί η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.
1966

Οι Beatles κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «Revolver».
1973

Παλαιστίνιοι κομάντος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κατά αεροσκάφους της TWA που κατευθύνεται στο Τελ Αβίβ. Τρία άτομα χάνουν τη ζωή τους και 55 τραυματίζονται.
1975

Ο τραγουδιστής των Led Zeppelin Ρόμπερτ Πλαντ και η σύζυγός του τραυματίζονται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Ρόδο.
1986

Η αμερικανική Γερουσία ψηφίζει το φιλόδοξο αντιπυραυλικό πρόγραμμα του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, γνωστό και ως «Πόλεμος των Άστρων».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share