Στα «μαχαίρια» Κουσουλός και Λιάγκας: Τι συνέβη ανάμεσά τους – «Πήγε στη διοίκηση και διαμαρτυρήθηκε»

Ένα έντονο τηλεοπτικό παρασκήνιο γύρω από τον Πέτρο Κουσουλό και τον Γιώργο Λιάγκα έφερε στο φως η διαδικτυακή εκπομπή «GrXpress». Ο Θοδωρής Ρακιτζής και η Έλενα Σωτηροπούλου μετέφεραν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει προκύψει σοβαρή δυσαρέσκεια ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αφορμή τη χρήση τηλεοπτικού υλικού από τις «Αποκαλύψεις» στο «Πρωινό». Μάλιστα, όπως υποστήριξαν, το θέμα φέρεται να έφτασε μέχρι τη διοίκηση του ΑΝΤ1.
Η ερώτηση του Λιάγκα που φέρεται να άναψε «φωτιές» και η αντίδραση Κουσουλού
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο «GrXpress», η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα φέρεται να μην πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα πλάνα από θέμα που είχε μεταδοθεί στις «Αποκαλύψεις» του Πέτρου Κουσουλού. Η πληροφορία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για δύο τηλεοπτικά προγράμματα που μεταδίδονται από τον ίδιο σταθμό. Όπως υποστήριξαν οι παρουσιαστές του «GrXpress», πίσω από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να βρίσκεται μια έντονη τηλεοπτική στιγμή που είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο Πέτρος Κουσουλός είχε βρεθεί καλεσμένος στο «Πρωινό» και κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Γιώργο Λιάγκα δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν σε ιατρείο στο Κολωνάκι, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη.
Ο δημοσιογράφος είχε αναφερθεί δημόσια στην επίσκεψή του στο συγκεκριμένο ιατρείο, όπου δραστηριοποιούνταν οι δύο γιατροί που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Λιάγκας επέμεινε με ερωτήσεις γύρω από την επίσκεψη και ειδικότερα για το θέμα της πλασμαφαίρεσης, με αποτέλεσμα η συζήτηση να αποκτήσει ένταση. Σύμφωνα με την Έλενα Σωτηροπούλου, η συγκεκριμένη τηλεοπτική στιγμή ενδέχεται να αποτέλεσε την αφετηρία της δυσαρέσκειας που φέρεται να ακολούθησε. «Μας ήρθε πληροφορία ότι όλο αυτό ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες, επειδή ο Λιάγκας τον στρίμωξε στον αέρα με την ερώτηση για την πλασμαφαίρεση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μετέφερε πληροφορία που έφτασε στους ίδιους.
Η κατάσταση, σύμφωνα πάντα με όσα παρουσιάστηκαν στο «GrXpress», δεν έμεινε μόνο στο επίπεδο μιας τηλεοπτικής διαφωνίας. Ο Θοδωρής Ρακιτζής υποστήριξε ότι ο Πέτρος Κουσουλός απευθύνθηκε στη διοίκηση του σταθμού προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. «Το θέμα είναι, παιδιά, ότι υπάρχει θέμα σοβαρότατο και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η ιστορία. Πήγε στη διοίκηση και διαμαρτυρήθηκε ο Κουσουλός, ο οποίος θεωρεί το μαγαζί αυτό δικό του, ότι “εγώ έχω όλα τα νούμερα, είμαι ο βασιλιάς εδώ μέσα και γεια σας”», δήλωσε ο Θοδωρής Ρακιτζής. Πρόκειται για τοποθέτηση του ίδιου σχετικά με το παρασκήνιο που, όπως υποστηρίζει, έχει διαμορφωθεί και όχι για δημόσια δήλωση του Πέτρου Κουσουλού.
Ένα ακόμη σημείο που προκάλεσε συζήτηση ήταν η πληροφορία ότι υλικό από τις «Αποκαλύψεις» δεν δόθηκε προς χρήση στο «Πρωινό». Ο Θοδωρής Ρακιτζής εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του σε μια τέτοια πρακτική, εφόσον η πληροφορία ισχύει, με δεδομένο ότι οι δημοσιογραφικές ομάδες εργάζονται για προγράμματα του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού. «Αλλά ρωτάω εγώ: Είναι σωστό να βγαίνουν έξω οι κάμερες και να μη μοιράζονται την εικόνα στο ίδιο μαγαζί; Είναι επιεικώς απαράδεκτο», ανέφερε.
Οι πληροφορίες αυτές σκιαγραφούν ένα παρασκήνιο με δύο από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της ενημερωτικής και ψυχαγωγικής ζώνης του ΑΝΤ1. Από τη μία βρίσκεται ο Πέτρος Κουσουλός και η ομάδα των «Αποκαλύψεων» και από την άλλη ο Γιώργος Λιάγκας με «Το Πρωινό». Το γεγονός ότι η φερόμενη ένταση συνδέεται χρονικά με τη συζήτηση για την υπόθεση Μαζωνάκη προσθέτει ακόμη μία διάσταση στην ιστορία. Η συνέντευξη του Πέτρου Κουσουλού στον Γιώργο Λιάγκα είχε αποκτήσει έντονο χαρακτήρα όταν η κουβέντα στράφηκε στην προσωπική του επίσκεψη στο επίμαχο ιατρείο και στις ερωτήσεις για την πλασμαφαίρεση.
Διαβάστε επίσης
Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί από τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι αν υπήρξε άμεση προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πέτρο Κουσουλό και τον Γιώργο Λιάγκα ή αν πρόκειται για διαφωνία που εκφράστηκε σε επίπεδο τηλεοπτικών ομάδων και διαχείρισης του υλικού. Μέχρι στιγμής, όσα έχουν γίνει γνωστά για τη φερόμενη κόντρα προέρχονται από τις πληροφορίες που μετέφεραν ο Θοδωρής Ρακιτζής και η Έλενα Σωτηροπούλου. Οι ίδιοι, πάντως, παρουσίασαν την κατάσταση ως ένα σοβαρό εσωτερικό ζήτημα που φέρεται να έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.






0 ΣΧΟΛΙΑ