Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024

Σχολεία: Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές αν βγει θετικό το self test

Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

8 Απριλίου 2021 16:01
Σχολεία: Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές αν βγει θετικό το self test
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σχολεία: Επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, όλης της χώρας, την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Η επαναλειτουργία των σχολείων, θα γίνει με εφαρμογή των self tests, τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιούν οι μαθητές δυο φορές την εβδομάδα, τη Δευτέρα και την Πέμπτη, ενώ οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν ειδική βεβαίωση ότι έχουν κάνει το test προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Τι γίνεται αν το self-test είναι θετικό;

1. Για τους μαθητές, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

2. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

3. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες γονείς και μαθητές είναι τι θα συμβεί εάν κάποιος μαθητής νοσήσει κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως είπε η κυρία Μακρή, όσοι μαθητές νοσήσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή λίγο πριν ξεκινήσουν, τότε θα δίνει τις εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί να είναι μεγάλος αυτός ο αριθμός, είπε πως πιστεύει ότι δε θα είναι, με βάση και τις εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share