Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Οριστικό: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια

Έτσι θα λειτουργήσουν - Δύο τα self tests την εβδομάδα

7 Απριλίου 2021 18:21
Οριστικό: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οριστικό είναι το άνοιγμα των Λυκείων, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να επισημαίνει πως αυτό θα γίνει στις 12 Απριλίου, με κύριο χαρακτηριστικό τα δύο self tests ανά εβδομάδα.

Η υπουργός πήρε το λόγο από τον Βασίλη Κικίλια και ανακοίνωσε την διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων (Γενικών και Επαγγελματικών) σε όλη τη χώρα από την Δευτέρα 12 Απριλίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν τα Λύκεια από τις 12 Απριλίου

Η υπουργός τόνισε πως αυτό θα γίνει με υποχρεωτικό self test τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, δύο φορές την εβδομάδα. «Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε πως πέρα από αυτό το μέτρο, ισχύουν και όλα τα… γνωστά, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα, η χρήση αντισηπτικών, οι συχνοί καθαρισμοί και ο αερισμός των χώρων.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό μετά από την διενέργεια του self test, τότε θα μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Αν το rapid test βγει θετικό, τότε ο μαθητής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται σχολική κάρτα, για τους μαθητές μέσω της πλατφόρμας (self-testing.gov.gr) και δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Η σχολική κάρτα θα επιδεικνύεται κατά την 1η ώρα του μαθήματος των σχολείων.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share