Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

«Βόμβες» Κεραμέως για σχολεία και Πανελλαδικές εξετάσεις: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην...» (Video)

Σοκ

2 Απριλίου 2020 09:41
«Βόμβες» Κεραμέως για σχολεία και Πανελλαδικές εξετάσεις: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά το Πάσχα άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ενώ, στα εναλλακτικά 3 σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Νίκη Κεραμέως: Στόχος οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Πανελλαδικές: Αλλαγές για τις εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού

Αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή ότι τροποποιήθηκε η υπουργική Απόφαση, που αφορά στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων που υπάγονται στην ειδική κατηγορία Ελλήνων του εξωτερικού.

Άμεσα αναμένεται η δημοσίευση της τροποποιητικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Καθιερώθηκαν τέσσερις ομάδες προσανατολισμού και αντίστοιχα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

Οι υποψήφιοι Έλληνες του εξωτερικού κατηγοριών 1, 2 και 3 που αποφοιτούν από το σχολικό έτος 2019-2020, θα συμμετέχουν στις εξετάσεις με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του ΓΕΛ, εξεταζόμενοι στην ύλη και τα μαθήματα της Γ΄ τάξης του ίδιου σχολικού έτους, έχοντας πρόσβαση μόνο σε ένα πεδίο. Οι υποψήφιοι των κατηγοριών 1 και 2 έχουν πρόσβαση στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας 3 (απόφοιτοι ξένων σχολείων της αλλοδαπής με πρόγραμμα σπουδών χωρών εντός και εκτός Ε.Ε. καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας) έχουν πρόσβαση σε ένα πεδίο της επιλογής τους και σε περίπτωση που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές και τα Τμήματα των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σχολές Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, έχουν πρόσβαση στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ομάδα προσανατολισμού που πρέπει να επιλέξουν.

Οι υποψήφιοι απόφοιτοι προγενεστέρων ετών θα μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για το σχολικό έτος 2019-20 δηλώνοντας ένα επιστημονικό πεδίο είτε με τους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυσαν το σχολικό έτος 2018-2019 δηλώνοντας δύο επιστημονικά πεδία.

Καθιερώθηκε η εξέταση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας για τους υποψηφίους του νέου συστήματος αντί των Λατινικών στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Μάλιστα οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν τον Σεπτέμβριο, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά, λόγω της πανδημίας.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share