Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

«Βόμβα» για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο...» - Πως επηρεάζονται λόγω κορωνοϊού; (Video)

Όλα όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

11 Μαρτίου 2020 09:00
«Βόμβα» για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο...» - Πως επηρεάζονται λόγω κορωνοϊού; (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ενδεχόμενο οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 να διεξαχθούν ακόμη και μέσα στον Ιούλιο άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λόγω της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων για αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι πανελλαδικές εξετάσεις», δήλωσε η κ. Κεραμέως.
Στο ερώτημα εάν οι Πανελλήνιες θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον Ιούλιο, η υπουργός απάντησε ότι «μπορεί και να χρειαστεί».

Η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. «Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την απόφαση για «λουκέτο» 14 ημερών σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια, τόνισε:

«Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μία απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μία απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά».

Ερωτηθείσα εάν το μέτρο μπορεί να παραταθεί, η κ. Κεραμέως διαμήνυσε ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. «Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι όλα τα σενάρια έχουν εξεταστεί ώστε να μη χαθεί το διδακτικό έτος, όπως η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε πρώτη φάση, για αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων, η διδακτική ώρα θα γίνει 45 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι.

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού: Τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Να τονιστεί ότι το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή και θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο υπουργός είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

undefined

Επίσης σημαντικό είναι πως ο υπουργός είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Εξετάζεται από την κυβέρνηση να δοθούν άδειες στους μισθωτούς ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share