Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Πανελλαδικές 2020: Μεταφέρονται τον Σεπτέμβριο;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο

17 Μαρτίου 2020 18:40
Πανελλαδικές 2020: Μεταφέρονται τον Σεπτέμβριο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ πιθανό είναι να μετακινηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, για τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου ή και τον Σεπτέμβριο, μιας και ακόμα παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, λόγω κορωνοϊού.

«Έτοιμο για όλα τα σενάρια είναι το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια έκανε ξεκάθαρο ότι εάν τα σχολεία δεν παραμείνουν κλειστά περισσότερο από όσο έχει ανακοινωθεί, τότε η ύλη θα καλυφθεί με πιο εντατική μάθηση και μείωση της διδακτικής ώρας, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, και πλέον μετράμε 387, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Αν όμως το κλείσιμο παραταθεί, τότε θα χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα, όπως η παράταση του σχολικού έτους και η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών.

«Εάν δεν υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οι μαθητές θα συνδέονται μέσω τηλεφωνικής γραμμής»

«Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε όσο γίνεται την αναστάτωση των μαθητών», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως και για τις πανελλαδικές, η επιδίωξη είναι αν μεταφερθούν να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονική ημερομηνία έναρξης.

Ξεκινούν μαθήματα εξ αποστάσεως σε επιπλέον 16 νομούς της χώρας, εξηγώντας ωστόσο πως το εργαλείο της «ψηφιακής τάξης» δεν υποκαθιστά τη φυσική τάξη, ούτε στοχεύει στο να καλύψει την ύλη με τον τρόπο που το κάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη. Εμβαθύνει, όμως, και διατηρεί τη στενή επαφή των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Για τον λόγο αυτό, «αν και η πλειονότητα των οικογενειών με παιδιά έχει πρόσβαση σε σταθερή σύνδεση ίντερνετ, κατ αρχήν χωρίς περιορισμό δεδομένων, έχει προβλεφθεί επιπλέον η δυνατότητα σύνδεσης με την εικονική τάξη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο» ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την πρόσβαση των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τρίτη, υλοποιήθηκε με επιτυχία το εισαγωγικό σεμινάριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία των νομών Έβρου, Δράμας, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας , Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Λασιθίου, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share