Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σε πρόωρες Εθνικές Εκλογές η χώρα!

Το πήρε απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας!

26 Μαΐου 2019 23:22
Σε πρόωρες Εθνικές Εκλογές η χώρα!

Μετά την σαρωτική επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκαν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, πληροφορίες της τελευταίας ώρας αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να προκηρύξει πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες, ακόμη και μέσα στον Ιούνιο.

Τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένα αν θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές ή αν το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να προσπαθήσει να εξαντλήσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία. Κι αυτό διότι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μέχρι τον Οκτώβριο, κι εφόσον η κυβερνητική παράταξη επιτύχει να διατηρήσει την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το προβάδισμα της ΝΔ μπορεί μόνο να μεγαλώσει. Η σημερινή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 9% έρχεται έπειτα από ένα όργιο παροχών, εκταμίευσης επιδομάτων και υποσχέσεων για ακόμη μεγαλύτερα φιλολαϊκά μέτρα που ωστόσο δεν πέτυχαν να αλλάξουν την αρνητική άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων για την κυβέρνηση Τσίπρα. Με αυτό ως δεδομένο, λένε συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, είναι αμφίβολο αν τους επόμενους μήνες θα είναι εφικτό να μειωθεί η διαφορά από τη ΝΔ και μάλιστα την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώνουν για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και μια σειρά χαράτσια.

Υπό το πρίσμα αυτό, είναι δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει τώρα σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με προφανή στόχο να περιορίσει τις απώλειες και να κατοχυρώσει ένα εκλογικό ποσοστό στην περιοχή του 24% που θα μπορούσε να διακινδυνεύσει στην περίπτωση που επέλεγε να διατηρηθεί στην εξουσία με κάθε κόστος και παρά την αποδοκιμασία από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Αντώνης Σαμαράς: "Είναι μια μεγάλη μέρα!"

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών,τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές.

«Η Ελλάδα νίκησε σήμερα. Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα. Αύριο ξημερώνει μία καινούρια μέρα για όλους τους Έλληνες. Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που έδωσε αυτή τη μεγάλη μάχη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

Τώρα, γεμάτοι ελπίδα αντιμετωπίζουμε ένα αύριο δύσκολο, το οποίο κι αυτό θα κερδίσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να πάει σε εκλογές, ο κ. Σαμαράς είπε: «Είναι καθαρό αυτό, το είπε πολύ σωστά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share