Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κυριακός Μητσοτάκης: " Η Ελλάδα μίλησε.. ο Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί!"

Τι δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ;

26 Μαΐου 2019 22:29
Κυριακός Μητσοτάκης:

Πριν από λίγο ο αρχηγός της ΝΔ έκανε δηλώσεις εμφανώς χαρούμενος για τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών!

Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την ελληνική κυβέρνηση σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, ζητώντας την παραίτηση του κ. Τσίπρα.


«Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Στέκομαι απέναντί σας με απόλυτη επίγνωση της πατριωτικής μας ευθύνης. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αντλώ δύναμη από όσους μας τίμησαν. Αλλά σέβομαι και όσους πολίτες έκαναν άλλες επιλογή. Γιατί είμαι εδώ για να ενώσω και να βάλουμε την πατρίδας μας σε μία άλλη εποχή. Το αποτέλεσμα των εκλογών σε περιφέρειες και δήμους συνιστούν ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός έχει αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εθνικές εκλογές», σημείωσε.

"Η πρώτη ήττα για τον Τσίπρα...": Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα;

Τα exit poll για τις Ευρωεκλογές στην Ελλάδα έχουν κάνει το γύρο το κόσμου. Τα ξένα μέσα δεν άφησαν ασχολίαστη την "νίκη" της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα exit poll στην Ελλάδα δείχνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει ψηφοφορία, περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος προτού υπογράψει το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης, αφότου ήλθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015», γράφει το Bloomberg. «Η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται μεταξύ 3%-11% κι ίσως ωθήσει τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ίσως και τον Ιούνιο, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και τώρα υπάρχει πιθανότητα να χάσει και εκείνες τις εκλογές», προσθέτει. Και σχολιάζει: «Το μεγάλο ερώτημα για τους επενδυτές ομολόγων και στο χρηματιστήριο στην Ελλάδα μετά την προβολή του αποτελέσματος είναι κατά πόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραδεχθεί την ήττα και θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές ή θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο προσπαθώντας να μειώσει το χάσμα με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση προσφέροντας ακόμη περισσότερα δώρα στους ψηφοφόρους. Αυτά τα ακριβά δώρα έχουν ήδη προκαλέσει κάποιες εντάσεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες και προκαλούν ανησυχίες για τα δημοσιονομικά της πλέον χρεωμένης χώρας της ΕΕ».

Για πρώτη ήττα του Αλέξη Τσίπρα από το 2014 κάνει λόγο και η γερμανική Die Welt: «Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρώτα exit-poll. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Ert πιάνει ποσοστό γύρω στο 32% (από 22,7% το 2014). O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντίθεται υπέστη για πρώτη φορά εκλογική ήττα από το 2014. Το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερο με 27% -κατά τι περισσότερο σε σύγκριση με το 26,6% το 2014. Για την τρίτη θέση παλεύουν η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και το σοσιαλιστικό ΚΙΝΑΛ».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share