Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα - Κλείνουν τα σχολεία

Τι συνέβη;

23 Σεπτεμβρίου 2020 17:23
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα - Κλείνουν τα σχολεία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Κέρκυρα με τις καταιγίδες να πλήττουν όλο το νησί. Ενώ πάνω από 210.000 στρέμματα "πνίγηκαν" στο θεσσαλικό κάμπο μετά το πέρασμα του Ιανού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού δέχθηκε από το πρωί αρκετές κλήσεις παρεμβάσεις, δύο εξ αυτών στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ επέμβαση της υπηρεσίας χρειάστηκε και στη Λάκκα των Παξών.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας αποφάσισε το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην Κασσιόπη, να παραμείνει κλειστό, ενώ τα μαθήματα σταμάτησαν σήμερα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα στο εν λόγω γυμνάσιο, για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Από την έντονη κακοκαιρία που επικρατεί και αυτή την ώρα στο νησί σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, κυρίως στον βορρά, ενώ από πτώση δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ, στην περιοχή Βίγγλα Σινιών, διακόπηκε για αρκετή ώρα και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Κέρκυρα - Κακοκαιρία Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Κασσιόπη, από την δυνατή βροχή. Δείτε το βίντεο:

Posted by Start tv Kerkira on Tuesday, September 22, 2020

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ φέρεται να συνεχίζονται στην Κέρκυρα και στους Παξούς, ενώ αναμένεται να συνοδεύονται, πρόσκαιρα, από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Από τη μεριά της, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκλονίζει εγκυμονούσα εγκλωβισμένη με άλλους 50 στην Καρδίτσα: «Βράζουμε νερό από την πλημμύρα για να πιούμε»

Πέρασαν ήδη 3 ολόκληρες μέρες από την σφοδρή επέλαση του Ιανού στην Καρδίτσα, οι κάτοικοι εξακολουθούν όμως του χωριού Οξυά εξακολουθούν να βλέπουν την παγερή αδιαφορία της κυβέρνησης.

Το χωριό Οξυά παραμένει χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό, με περίπου 50 εγκλωβισμένους ανθρώπους που έχουν αποκοπεί από το Μουζάκι, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φάνη Στάθη τα σωστικά συνεργεία, με αυτοκίνητα είναι αδύνατον να προσεγγίσουν εκεί λόγω της κατάστασης.

«Βράζουμε νερό από την πλημμύρα για να πιούμε»

Η εγκυμονούσα κάτοικος του χωριού, Ε. Τόλια, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, περιέγραψε θλιβερές εικόνες της καταστροφής με τους κατοίκους να βράζουν χωμάτινο νερό για να πιουν: «Βράζουμε νερό από την πλημμύρα για να πιούμε» καταγγέλει η εγκυμονούσα.

Η κ. Τόλια τόνισε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν με ελικόπτερα και να αφήσουν τις περιουσίες τους γιατί η κυβέρνηση θα τους στο έλεος: «Ο δρόμος εδώ έκανε 30 χρόνια να γίνει και με πολύ προσωπικό κόπο. Αν φύγουμε, όχι 30, 130 χρόνια θα περάσουν για να τον ξαναφτιάξουν. Είναι βέβαιο ότι θα μας αφήσουν στο έλεος» τόνισε η εγκυμονούσα που ζήτησε τη συμβολή του Στρατού αλλά μηχανημάτων του δήμου ώστε να σωθεί το χωριό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share