Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Ζουμερά και πεντανόστιμα: Έτσι θα ξεχωρίζεις τα καλά από τα «μάπα» καρπούζια!

Πως θα τα ξεχωρίσεις;

29 Μαΐου 2024 10:17
Ζουμερά και πεντανόστιμα: Έτσι θα ξεχωρίζεις τα καλά από τα «μάπα» καρπούζια!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το αρσενικό ή θηλυκό καρπούζι νοστιμότερο; Ναι υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά καρπούζια, ποια είναι όμως τα πιο νόστιμα και πως μπορούμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή;

Δείτε μερικά απλά μυστικά για να διαλέγετε πάντα το πιο καλό καρπούζι, αρκεί να είστε λίγο παρατηρητικοί.

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Ζουμερά και πεντανόστιμα: Έτσι θα ξεχωρίζεις τα καλά από τα «μάπα» καρπούζια!

Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Δείτε επίσης: Καρπούζι: Το αλάνθαστο κόλπο για να επιλέγεις πάντα το καλύτερο

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Ζουμερά και πεντανόστιμα: Έτσι θα ξεχωρίζεις τα καλά από τα «μάπα» καρπούζια!

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

Ζουμερά και πεντανόστιμα: Έτσι θα ξεχωρίζεις τα καλά από τα «μάπα» καρπούζια!

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει (και) στα καρπούζια

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

Ζουμερά και πεντανόστιμα: Έτσι θα ξεχωρίζεις τα καλά από τα «μάπα» καρπούζια!

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share