Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Θρίλερ: Αγωνία για 40 κατοίκους του χωριού Οξυά - Έχουν εγκλωβιστεί σε μοναστήρι

"Δεν έχουμε ούτε νερό"

21 Σεπτεμβρίου 2020 10:18
Θρίλερ: Αγωνία για 40 κατοίκους του χωριού Οξυά - Έχουν εγκλωβιστεί σε μοναστήρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Θεσσαλία και συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας μετρά τις πληγές της από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός.

Ο Μεσογειακός κυκλώνας άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και μία αγνοούμενη, την 43χρονη από το Μουζάκι.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης στο Open TV, το ορεινό χωριό της Καρδίτσας, Οξυά, είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή. Το χωριό δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και στην πλειοψηφία του έχει ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες.

«Είναι εγκλωβισμένοι 40 με 50 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Στάθης είπε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν. Μιλώντας για το θέμα κι ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα ελικόπτερα που βρίσκονται σε αναμονή για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή για το πώς και πότε θα γίνει η περισυλλογή τους.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share