Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Ελληνοτουρκικά: «Κλείδωσε» η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους - «Αν η συνάντηση πάει καλά ενδέχεται να ξεκινήσουν...» (Video)

Είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

7 Ιουλίου 2023 22:26
Ελληνοτουρκικά: «Κλείδωσε» η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους - «Αν η συνάντηση πάει καλά ενδέχεται να ξεκινήσουν...» (Video)
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι δύο ηγέτες θα έχουν ένα τετ-α-τετ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, περίπου στις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Ενώ, μία ακόμη επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ, καθώς σε συνέντευξή του στη τουρκική εφημερίδα Milliyet είπε μεταξύ άλλων ότι «ονειροπολεί και προβαίνει σε ενέργειες που θα βλάψουν την ευημερία των δικών της ανθρώπων».

Στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Παρούσα θα είναι και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα ισχύει και με τη διπλωματική σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα. Όπως επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση.

Αν πάει καλά η συνάντηση, θα φανεί εάν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Τουρκίας, μαζί με τον κ. Ερντογάν θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος Τύπου, Τσαγατάι Κιλίτς -στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, και ενδεχομένως ο υφυπουργός Εξωτερικών -εάν η σύνθεση είναι τρεις συν τρεις και στην ελληνική πλευρά βρίσκεται η κυρία Μπούρα.

Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουνίου, μια ημέρα μετά τη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την επανεκλογή του, ενώ οι δύο τους συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η σχετική ενημέρωση ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share