Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Βίντεο-ντοκουμέντο: Νέα πρόκληση στο Φαρμακονήσι - Τουρκική ακταιωρός πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού!

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στο Αιγαίο

1 Φεβρουαρίου 2023 19:31
Βίντεο-ντοκουμέντο: Νέα πρόκληση στο Φαρμακονήσι - Τουρκική ακταιωρός πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Νέα, πρωτοφανής τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στο Αιγαίο, καθώς ακταιωρός πλησίασε επικίνδυνα σκάφος του Λιμενικού. Παράλληλα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να «φωνάζει» για κυρώσεις.

Η ακταιωρός πλησίασε με μεγάλη ταχύτητα το σκάφος, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία». Οι άνδρες του Λιμενικού ρίχνουν σφαίρες στον αέρα όταν η ακταιωρός φτάνει τόσο κοντά που φαίνεται ότι σκοπεύει να εμβολίσει το σκάφος. Η ακραία τουρκική πρόκληση, που συνέβη στο Φαρμακονήσι στις 5 Ιανουαρίου, καταγράφεται καρέ-καρέ στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο της τουρκικής πρόκλησης:

Το σκάφος του Λιμενικού έκανε αποστολή αναγνώρισης τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που είχαν μπει στα ελληνικά ύδατα. Οι Έλληνες του Λιμενικού πραγματοποιούσαν με ψυχραιμία τις επικίνδυνες κινήσεις των Τούρκων και κατέγραψαν σε βίντεο το περιστατικό.

Νέο προκλητικό κρεσέντο των Τούρκων: «Δεν είναι λόγια του αέρα - Όταν λέμε θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, θα το κάνουμε» (video)

Νέα προειδοποίηση από τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, κατά της Ελλάδας. Ο Φουάτ Οκτάι, εκφράζοντας την ενόχλησή του δύο εβδομάδες μετά για τον Κωνσταντίνο Φλώρο, που επισκέφτηκε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διαμήνυσε πως ό,τι λέει η Τουρκία θα το κάνει και πως δεν λέει λόγια του αέρα.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: "Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ". Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους.

Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε σε συνέντευξή του σε κανάλι στο Youtube.

Δείτε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί ξανά ο Ακάρ - «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share