Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας - Έτσι βλέπουν οι εθνοφύλακες της Τήλου τις απειλές

«Είμαστε πρώτη γραμμή και θα παραμείνουμε πρώτη γραμμή»

21 Ιανουαρίου 2023 10:27
Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Ελλάδας - Έτσι βλέπουν οι εθνοφύλακες της Τήλου τις απειλές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να «φωνάζει» για κυρώσεις.

Δείτε επίσης: Έφτασε σε άλλο "επίπεδο" ο Ερντογάν: «Μητσοτάκη, αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Αρκετά εκνευρισμένος, φαίνεται να είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς συνεχίζει τις απειλές κατά της Ελλάδας, με φόντο τις εκλογές στις 14 Μαϊου.

Όπως εκτιμάται, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν όσο βλέπει την άσχημη θέση του στις δημοσκοπήσεις τόσο θα επιχειρεί με πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας να τονώσει το προφίλ του για να διεκδικήσει μια ακόμη θητεία

«Ο Ερντογάν θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει τις εκλογές και η αντιπολίτευση του το κάνει λίγο εύκολο, αφού ακόμα δεν έχουν βγάλει υποψήφιο. Από τη άλλη, βλέπει πως τα μεγάλα ευτράπελα είναι στην οικονομία. Αυτά που είπε χθες για το γιουρούσι, δεν υπήρχαν σε πολλές εφημερίδες σήμερα. Φαίνεται πως μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσει να κάνει προσωπικές επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμη και στις ΗΠΑ, ο Τσαβούσογλου δεν πήρε αυτά που ήθελε. Ζήτησε μια επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον πριν τις εκλογές αλλά δεν πήρε το πράσινο φως», είπε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η στάση της απέναντι στην Τουρκία παραμένει σκληρή.

«Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η Τουρκία είχε μια λογική ‘’θα είμαι σε δύο βάρκες, θα απειλώ την Ελλάδα, θα έχω καλές σχέσεις με τη Ρωσία και θα είμαι και στο ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί έχουν κρατήσει πολύ σκληρή στάση», δήλωσε ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, και συνέχισε λέγοντας:

«Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μετά τις εκλογές είμαι λίγο επιφυλακτικός. Δυστυχώς αυτή η εθνικιστική ρητορεία κατέχει το σύνολο του τουρκικού πολιτικού συστήματος. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν περίπου 25% σε εθνικιστικά κόμματα στην Τουρκία».

Σύμφωνα με τον εθνοφύλακα Στάθη Κόντο, οι εθνοφύλακες της Τήλου δεν φοβούνται αλλά υπάρχει ανησυχία.

«Είμαστε προετοιμασμένοι και το πλάνο μας είναι συγκεκριμένο. Είμαστε πρώτη γραμμή και θα παραμείνουμε πρώτη γραμμή», δήλωσε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share