Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: "Κουνάει το δάχτυλο" και την έναρξη της νέας χρονιάς ο Ακάρ - «Οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελλόριζο είναι λάθος»

«Δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας»

1 Ιανουαρίου 2023 13:09
Ελληνοτουρκικά:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Ούτε η Παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν ικανή να βάλει φρένο στο προκλητικό κρεσέντο του Χουλουσί Ακάρ. Αυτή τη φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έβαλε στο στόχαστρό του το Καστελόριζο και την υφαλοκρηπίδα του. Παράλληλα, νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι.

Αμέσως μετά εναέριες επιθεωρήσεις που φέρεται να έκανε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας», κάνοντας λόγο για λάθος υπολογισμούς της ελληνικής πλευράς.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά δε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο: «Η πολιτική της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την αυτοάμυνα, τα δικαιώματα μας και αυτά των αδερφών Κυπρίων. Εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα, ούτε και θα επιτρέψουμε».

Νέες απειλητικές δηλώσεις από Ερντογάν: «Οι πύραυλοί μας θα χτυπήσουν την Αθήνα, αν δεν ηρεμήσετε»

Νέες απειλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του. Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, ναι, θα το κάνει, αν δεν μείνετε ήρεμοι».

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει αρχίσει να αναπαράγεται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ στη γειτονική χώρα. Παράλληλα, στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο Τσαβούσογλου με απειλές κατά της Ελλάδας.

Δείτε σχετική ανάρτηση

Ο Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, κάτι που επιχειρεί να αξιοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία. Να σημειώσουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα είναι η τελευταία για τον ίδιο αφού άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει χώρο σε νεότερους πολιτικούς.

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία από το 2003, ωστόσο αντιμετωπίζει μεγάλες προεκλογικές δυσκολίες, με μεγάλο «αγκάθι» τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία που έχουν χειροτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης του τουρκικού λαού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share