Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Εύα Καϊλή: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης! "Μιλάνε" τα κινητά και οι υπολογιστές - Την Πέμπτη (22/12) η απολογία της για το QatarGate (Video)

Στην αντεπίθεση το Κατάρ - Απειλεί με όπλο το ενεργειακό

19 Δεκεμβρίου 2022 08:49
Εύα Καϊλή: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Πέμπτη (22/12) αναμένεται η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές ανακριτικές Αρχές για το σκάνδαλο του QatarGate. Το βασικό ζήτημα που αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών να την αφήσουν ελεύθερη υπό όρους, είναι το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της και η Εύα Καϊλή γνώριζε την ύπαρξή τους, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές. Παράλληλα, δείτε εδώ το έγγραφο-ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή αλλά και την αποκάλυψη για το εξοχικό που θα έχτιζε στην Πάρο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η πλευρά της τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια υπέθετε πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες αυτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρη. Την ίδια ώρα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έκανε κάτι, προκειμένου να διαλευκάνει την κατάσταση.

Άλλοι δύο στόχοι της υπερασπιστικής γραμμής της αναμένεται να είναι η απόδειξη πως η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, καθώς ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπόθεση φτάνει μέχρι το Μαρόκο (ίσως και σε άλλες χώρες). Επιπλέον, καλείται να αποδείξει ότι αν αποφυλακιστεί, δεν θα μπορέσει να επηρεάσει την προανακριτική διαδικασία.

Ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα σε όλη την υφήλιο

Η έρευνα όμως των Αρχών του Βελγίου επεκτείνεται, καθώς πλέον ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα σε όλη την υφήλιο. Στη Γαλλία οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα σε γραφεία βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στην Ιταλία η Εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά επτά τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αγοραπωλησίες ακινήτων από τον Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα.

Τέλος, έρευνες διεξάγονται σε Κατάρ και Μαρόκο. Στο δεύτερο μάλιστα υπήρξε και εμπλοκή του Πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος μετέφερε χρήματα, καθώς και ενός αρχικατασκόπου της χώρας στις διασυνδέσεις με τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

«Μιλάνε» τα κινητά και οι υπολογιστές - Τα «χαμένα» 100.000 ευρώ του Παντσέρι

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Qatargate, καθώς προχωρούν οι έρευνες των βελγικών και ιταλικών αρχών προκειμένου να διαπιστώσουν πως λειτουργούσε το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Οι κοριοί και τα «χαμένα» 100.000 ευρώ του Παντσέρι

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Serra τον Ιούλιο του 2022, οι Βέλγοι μπήκαν στο διαμέρισμα της πολυτελούς κατοικίας του Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες, γνωρίζοντας ότι έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο πρώην ευρωβουλευτής δε θα επέστρεφε σύντομα από τις διακοπές του. Τοποθέτησαν σε όλα τα δωμάτια κοριούς κι άρχισαν να μετρούν τα χρήματα που βρήκαν, τα οποία άγγιζαν τα 700.000 ευρώ.

Πέντε μήνες αργότερα η αστυνομία επέστρεψε για να συλλάβει τον ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, όμως έλειπαν 100.000 ευρώ. Πού κατέληξαν αυτά τα χρήματα είναι ένα ερώτημα που θα μπορούσε σύντομα να ενδιαφέρει τον εισαγγελέα του Μίλανου. «Ο Αντόνιο Παντζέρι και το μυστήριο των 100.000 ευρώ» είναι ο τίτλος σε σημερινό δημοσίευμα της Corriere della Serra.

Οι αρχές του Βελγίου, πιστεύουν ότι η σύζυγος και η κόρη του πολιτικού είχαν πλήρη επίγνωση του ξεπλύματος χρήματος και συμμετείχαν στη μεταφορά των ποσών.

«Μιλάνε» τα κινητά και οι υπολογιστές

Κάθε ημέρα που περνά γίνονται γνωστά όλο και περισσότερα για τη δράση του κυκλώματος των Ιταλών στις Βρυξέλλες, για συμμετοχή στο οποίο κατηγορείται και η Ευα Καϊλή. Το ρεπορτάζ της La República δείχνει τον σύντροφο της Ελληνίδας πολιτικού, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ως πρόσωπο - κλειδί μεταξύ του Παντζέρι και των ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αρχίζουν να μιλούν οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν πριν από μια εβδομάδα από τον Aντόνιο Παντζέρι, τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και κυρίως από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι Βέλγοι δικαστές είναι σίγουροι ότι ο Τζόρτζι ήταν που κατηύθυνε, πιθανώς για λογαριασμό του Παντζέρι, τις πιο κρίσιμες ψήφους για το Κατάρ και το Μαρόκο.

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα αναφέρει για τον συντροφο της Ευας Καϊλή:

«Ήταν αυτός που αποφάσιζε ποια τροπολογία έπρεπε να κατατεθεί και ποια όχι. Αυτός έδινε στην ομάδα τις τάσεις της ψηφοφορίας».

Όλα αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα, γίνονταν με το αζημίωτο. Ακριβά ρολόγια, σπίτι στο βουνό, ταξίδια. Στο Μαρόκο, ο Παντζέρι διέμενε στο ξενοδοχείο Mamounia στο Μαρακές, ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία στον κόσμο. Εκεί καλούσε άλλους ευρωβουλευτές και βοηθούς για να δώσει κατευθύνσεις. Τον τελευταίο καιρό άλλαξε προορισμό, ίσως λόγω των ερευνών που είχαν ξεκινήσει και προτιμούσε ένα θέρετρο στο Ομάν.

Στην αντεπίθεση το Κατάρ - Απειλεί με όπλο το ενεργειακό

Το Κατάρ περνά στην αντεπίθεση και με σημερινή ανακοίνωσή του όχι μόνον αρνείται τα πάντα, σχετικά με το Qatargate, αλλά απειλεί με όπλο το ενεργειακό και συγκεκριμένα το φυσικό αέριο.

Διπλωμάτης του Κατάρ προειδοποίησε ότι τα μέτρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εναντίον της χώρας του θα έχουν «αρνητικό αντίκτυπο» στις σχέσεις με το εμιράτο του Κόλπου αλλά και στον παγκόσμιο εφοδιασμό με φυσικό αέριο.

Επιπλέον, κατηγορεί τη βελγική κυβέρνηση επειδή «δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή του Κατάρ για να εξακριβώσει τα γεγονότα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share