Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Qatargate: Το έγγραφο-ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή και η αποκάλυψη για το εξοχικό που θα έχτιζε στην Πάρο (video)

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την πολύκροτη υπόθεση

15 Δεκεμβρίου 2022 21:37
Qatargate: Το έγγραφο-ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή και η αποκάλυψη για το εξοχικό που θα έχτιζε στην Πάρο (video)
Φωτογραφία αριστερά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εύα Καϊλή έφτασε να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που δεν συμμετείχε η ίδια, όπως αποκαλύπτει έγγραφο που παρουσίασε το MEGA. Η ψηφοφορία ήταν για την επιτροπή Libe στην οποία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν ήταν μέλος.

Μάλιστα, η Εύα Καϊλή ψήφισε υπέρ της χώρας του Κόλπου την ίδια περίοδο όταν έκανε τη διαβόητη δήλωση ότι το «Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Δείτε επίσης: Corriere della Sera: Ο Τζιόρτζι ήθελε να αγοράσει κότερο Εμίρη για να κάνει ταξίδια με την Εύα και την κόρη του

Πώς κατάφερε να ψηφίσει

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, η απορία των ευρωβουλευτών της επιτροπής ήταν μεγάλη αναφορικά με την παρουσία της κ. Καϊλή και, μάλιστα, επισημαίνουν πως η ίδια καθόταν στα πίσω έδρανα προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή.

Στο τέλος της διαδικασίας υπήρχε μία παραπάνω ψήφος. Όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν της Εύας Καϊλή, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές προκειμένου να μην εκτεθούν δημοσίως δήλωσαν πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αντικατέστησε τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Μπριγκίτ Σίπελ, η οποία τελικά απέσυρε τη δική της ψήφο.

Νουριέλ Ρουμπινί: Διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα η Εύα Καϊλή, η απόλυτη υποκρισία

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ρουμπινί έγραψε: «Η διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα, ''βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων'', λάμβανε τις δωροδοκίες της σε μετρητά -δολάρια και ευρώ- και όχι σε άχρηστα κρυπτονομίσματα. Η απόλυτη υποκρισία!»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates ανέφερε επίσης ότι «η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία ήταν υπέρ των κρυπτονομισμάτων, χάνει την αντιπροεδρία εν μέσω έρευνας για διαφθορά».

Νωρίτερα, παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποίησε το Politico, λέγοντας πως «Το λόμπι των κρυπτονομισμάτων έχασε την τσιρλίντερ του». Το δημοσίευμα γράφει ότι «νέο πρόσωπο από τον χώρο της πολιτικής» ψάχνει το λόμπι των κρυπτονομισμάτων, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την Εύα Καϊλή το Politico, «έχασε την επικεφαλής τσιρλίντερ του».

«Ηταν η τσιρλίντερ, αλλά είχε απομονωθεί από την αριστερά γι’ αυτόν τον λόγο», είπε ο Ολλανδός σοσιαλιστής Πολ Τανγκ. «Η επόμενη τσιρλίντερ θα πρέπει να είναι εντελώς καθαρή, αν έχουμε πάρει το μάθημά μας», είπε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share