Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύα Καϊλή: «Κατέρρευσε» μπροστά στους δικαστές ο σύντροφός της! Οι αποκαλύψεις του Τζιόρτζι στην αστυνομία - «Τυφλώθηκα από την...» (Video)

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ελευθερωθεί η Εύα και να φροντίσει την 22 μηνών κόρη μας» - Η σχέση του Τζόρτζι με τον Παντσέρι

15 Δεκεμβρίου 2022 12:53
Εύα Καϊλή: «Κατέρρευσε» μπροστά στους δικαστές ο σύντροφός της! Οι αποκαλύψεις του Τζιόρτζι στην αστυνομία - «Τυφλώθηκα από την...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότερες λεπτομέρειες από τη βελγική Le Soir δημοσιεύει η ιταλική La Repubblica για την απολογία του Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του στις δουλειές του Παντσέρι και παρότι γνώριζε ότι παρανομεί, το έκανε από το χρέος που ένιωθε απέναντί του.

Επίσης, προσπάθησε να προστατεύσει τη σύντροφό του, Εύα Καϊλή, την απολυμένη πλέον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μητέρα της 22 μηνών κόρης τους, απαιτώντας την απελευθέρωσή της από τη φυλακή.

«Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν», φέρεται να είπε ο Τζόρτζι στους Βέλγους δικαστές, ομολογώντας την εμπλοκή του.

Ο Τζόρτζι, γράφει το ιταλικό Μέσο, που κατάγεται από το Abbiategrasso, στην επαρχία του Μιλάνου, έφθασε στο Βέλγιο το 2009 για να σπουδάσει και έκανε καριέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Η σχέση του Τζόρτζι με τον Παντσέρι

Η σχέση του με τον Παντσέρι ξεκίνησε πριν από περίπου 13 χρόνια. «Στην πραγματικότητα, η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο έγινε λίγο πριν από τη μετακίνηση του Τζόρτζι στις Βρυξέλλες: σύμφωνα με όσα υποστήριξε, τον συνάντησε σε ένα συνέδριο. "Του ζήτησα να με πάρει για πρακτική άσκηση και το έκανε".

Από εκεί ξεκίνησε μια μακρά συνεργασία. Με την πάροδο των ετών, ο Παντσέρι έγινε ο de facto μέντορας του Τζόρτζι, η φιγούρα αναφοράς για τον νεαρό ενθουσιώδη Ευρωπαίο που έκανε τα πρώτα του βήματα στις αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου. Διετέλεσε βοηθός του και τον γνώρισε στους πολιτικούς κύκλους.

Το ηθικό χρέος που ένιωθε απέναντι στον πρώην συνδικαλιστή της CGIL ήταν μεγάλο. Γι' αυτό, όταν ο Παντσέρι δεν επανεξελέγη το 2019, ο Τζόρτζι συνέχισε να τον βοηθάει. Ο νεαρός Μιλανέζος άρχισε έτσι να φροντίζει το "ταμείο" της οργάνωσης.

Μια κίνηση που έγινε από ευγνωμοσύνη προς εκείνον που τον έβαλε στην πολιτική, εξήγησε ο νεαρός, αλλά και για χρήματα. Χρήματα που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν χρειαζόταν πραγματικά, καθώς ο μισθός του βοηθού ήταν περίπου 2.500 ευρώ τον μήνα».

Και συνεχίζει η La Repubblica: «Τα χρήματα αυτά προορίζονταν μόνο για τον ίδιο και τον Παντσέρι, επανέλαβε ο Τζόρτζι στην ανάκριση. Και προσπάθησε πολύ να κρατήσει τη σύντροφό του απ' έξω, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν αποδέκτης αυτών των ποσών: "Θα κάνω ό,τι μπορώ για να είναι ελεύθερη η σύντροφός μου και να μπορεί να φροντίζει την 22 μηνών κόρη μας"».

Ο Τζόρτζι δήλωσε μετανιωμένος στους ανακριτές

Στη συνέχεια ο Τζόρτζι εμφανίστηκε μετανιωμένος στους ανακριτές: «Παραδέχθηκε επίσης ότι ένιωσε ανακούφιση αφού έβγαλε αυτό το βάρος από τη συνείδησή του. Είπε ότι ήταν ένας απλός άνθρωπος, ότι είχε εμπλακεί σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό του και ότι είχε τυφλωθεί και παρασυρθεί από αυτό το ηθικό χρέος προς τον Παντσέρι.

Ο στόχος των Βέλγων ερευνητών ήταν (και είναι) επίσης να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ευρωβουλευτές "στη μισθοδοσία" των απεσταλμένων από το Κατάρ και το Μαρόκο. Όταν όμως ρωτήθηκε αρχικά για τους πιθανούς αποδέκτες των χρημάτων που έφταναν στον Παντσέρι, ο Τζόρτζι είπε ότι δεν γνώριζε. Ένα κενό».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share