Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Είπε "Ναι" η Βασίλισσα στην πρόταση Τζόνσον! Κλείνει το το βρετανικό κοινοβούλιο έως τις 12/09

Δείτε αναλυτικά...

28 Αυγούστου 2019 17:54
Είπε

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του επίσημου σώματος των συμβούλων της βασίλισσας, που είναι γνωστό ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Στέμματος.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα ανασταλεί κάποια ημέρα ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου.

«Τη σημερινή ημέρα η Μεγαλειότητά Της παρήγγειλε στο Συμβούλιο πως το Κοινοβούλιο θα ανασταλεί σε μία ημέρα όχι νωρίτερα από τη Δευτέρα, 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα από την Πέμπτη, 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 14η ημέρα του Οκτωβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τίτλοι τέλους για τα capital controls!

Παρέμβαση στη Βουλή αναμένεται να κάνει το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ανακοινώσει την πλήρη άρση των capital controls, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Toν Σεπτέμβριο η πλήρης άρση των capital controls!

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναμένεται η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει εδώ και κάποιο καιρό έτοιμες τις διατάξεις για την πλήρη άρση των capital controls, περίπου 4,5 χρόνια μετά την επιβολή τους. Οι συγκεκριμένες διατάξεις καταρτίστηκαν σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και οι επιστολές συμφωνίας τόσο από τις εμπορικές, όσο και από τις συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας.

Επί της ουσίας, η πλήρης κατάργηση σημαίνει την άρση των εναπομεινάντων περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα. Ωστόσο, θα αποτελεί σαφές μήνυμα προς τις αγορές για επιστροφή του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, της αύξησης των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share