Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Power Pass: Από απόψε οι νέες αιτήσεις για όσους αλλάξουν στοιχεία κατοικίας

Λύση για 2.500 πολίτες

30 Ιουνίου 2022 11:51
Power Pass: Από απόψε οι νέες αιτήσεις για όσους αλλάξουν στοιχεία κατοικίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από απόψε, Πέμπτη 30 Ιουνίου, οι πολίτες θα ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το power pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για το power pass λόγω προσαρμογής της σχετικής πλατφόρμας. Την ίδια στιγμή, αλαλούμ επικρατεί με τις αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος.

Ειδικότερα, προκειμένου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το power pass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Power Pass: Από απόψε οι νέες αιτήσεις για όσους αλλάξουν στοιχεία κατοικίας

Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για power pass που ήδη έχουν υποβληθεί. Συγκεκριμένα, αφορά πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική δήλωσή τους, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους, και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το power pass. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης για το power pass. Σε όλες τις υπόλοιπες η αίτηση προχώρησε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουνίου, ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή, τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν από την αίτηση για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share