Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Power pass: Αλαλούμ με τις αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος, καθυστερεί η πληρωμή

H παράταση φέρνει καθυστέρηση στην πληρωμή για το επίδομα ρεύματος

29 Ιουνίου 2022 14:42
Power pass: Αλαλούμ με τις αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος, καθυστερεί η πληρωμή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε χθες ότι δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Power Pass: Ο πακτωλός αιτήσεων έφερε οριστική παράταση - Η νέα ημερομηνία λήξης (video)

Υπενθυμίζεται οτι η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου και ο Υπουργός Οικονομικών προ ημερών είχε δηλώσει οτι αν χρειαστεί θα εξεταστεί η πιθανότητα παράτασης ωστόσο δεν φαινόταν οτι είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Φαίνεται ωστόσο πως τελικά από το Υπουργείο άλλαξαν γνώμη και ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στην αλλαγή κατάστασης στη δήλωση του power pass που έχει παρατηρηθεί ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν επήλθε καμία απολύτως αλλαγή στη διεύθυνση της κύριας κατοικίας μέσω της φορολογικής δήλωσης.

Αλαλούμ με τις αιτήσεις

Συγκεκριμένα δικαιούχοι που υπέβαλαν την αίτηση για το power pass και η οποία βρισκόταν ήδη στο στάδιο της εκκαθάρισης, υπέβαλαν μεταγενέστερα τη φορολογική δήλωση του Φ.Ε. 2021 χωρίς καμία αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του power pass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share