Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Καλοκαιρινή «αύρα» από την Χριστίνα Ρήγου: «Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμη και σε... » (video)

Η αναλυτική πρόγνωση της μετεωρολόγου

12 Απριλίου 2024 10:42
Καλοκαιρινή «αύρα» από την Χριστίνα Ρήγου: «Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμη και σε... » (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα σήμερα Παρασκευή 12/4 και λίγες αραιές νεφώσεις στα νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου.

Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος μέσα στη μέρα, απουσία πάλι βροχοπτώσεων. Λιακάδα προβλέπεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στα νησιά του Αιγαίου, στα δυτικά και στα κεντρικά.

Στη βόρεια Ελλάδα, αν και η μέρα θα ξεκινήσει με πολύ ήλιο και θα κυλήσει με αρκετό ήλιο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά βάση αραιές.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, πρόγνωση με την οποία συμφωνεί η Χριστίνα Σούζη.

Θα φτάσει τους 29 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 26 – 28 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο ο βοριάς θα κρατήσει τις μέγιστες τιμές λίγο πιο χαμηλές, κοντά στους 22 – 24, τοπικά στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 – 5, το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο, αλλά θα ενισχυθούν το μεσημέρι έως 6 – 7, στο κεντρικό Αιγαίο 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 – 26 βαθμούς Κελσίου, βόρειοι οι άνεμοι 5 – 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 28 βαθμούς Κελσίου, με ήπιους βόρειους ανέμους 2 – 4 μποφόρ.

Προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Στο Αιγαίο πολύ προσοχή γιατί...» (video)

Καιρός: Θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια για σήμερα Παρασκευή 12/4 σε όλη την χώρα και το απόγευμα θα δούμε μικρές μπόρες στα βόρεια, σε Θράκη και Μακεδονία, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στο Αιγαίο, χρειάζεται προσοχή, γιατί οι βοριάδες θα πνέουν δυνατοί 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική, οι βοριάδες θα φτάσουν μέχρι 8 μποφόρ, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, οι καρικές συνθήκες είναι εξίσου καλές, οι βοριάδες θα πνέουν με λιγότερη ένταση η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Από την Δευτέρα 15/4, επεισόδια αφρικανικής σκόνης και λασποβροχής θα απασχολήσουν την χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση στο athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share