Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Σαρωτικές μεταβολές του καιρού το επόμενο τριήμερο (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

11 Απριλίου 2024 23:02
Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Σαρωτικές μεταβολές του καιρού το επόμενο τριήμερο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παρασκευή (12/4), σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού.

Λίγες τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν στην Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στη νότια Πελοπόννησο, τα νότια Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα.

Στα κεντρικά ηπειρωτικά και στις περιοχές του Αιγαίου αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Νέα μετεωρολογική «διαμάχη»: Ο Θοδωρής Κολυδάς με μία φράση ανατρέπει όλα τα σενάρια του καιρού

Καιρός: Μια διαφορετική άποψη για την αφρικανική σκόνη φαίνεται πως έχει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος σημειώνει πως κανένα από τα στοιχεία του δεν επιβεβαιώνουν την αφρικανική σκόνη που υποτίθεται ότι έρχεται.

Μάλιστα, σε ανάρτηση του στο Twitter ο Θοδωρής Κολυδάς της ΕΜΥ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ποια σκόνη;». Όπως λέει, κανένα από τα μετεωρολογικά μοντέλα δεν επιβεβαιώνει ότι έρχεται κάποιο αξιόλογο κύμα αφρικανικής σκόνης.

Σημειώνει, δε, πως η όποια σκόνη μας επισκεφτεί τις επόμενες ώρες, θα έρθει «αντιμέτωπη» με ένα δυνατό μελτέμι 8 μποφόρ.

Το tweet του Θοδωρή Κολυδά αναφέρει: «ΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ; Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που “έρχεται”. Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις.

Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ.

Το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών».

Νωρίς το πρωί το meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου έκαναν λόγο για αφρικανική σκόνη που αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης και θα μας ταλαιπωρήσει όλο το Σαββατοκύριακο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share