Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Απανθρακωμένοι και οι 20 νεκροί στο βαγόνι-κυλικείο - Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία (Video)

Χαρτογράφηση για το πού ακριβώς έχασαν την ζωή τους τα 57 θύματα

8 Μαΐου 2023 19:01
Τραγωδία στα Τέμπη: Απανθρακωμένοι και οι 20 νεκροί στο βαγόνι-κυλικείο - Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δύο μήνες πέρασαν μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη και η έρευνα για την απόδοση ευθυνών συνεχίζεται. Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, προχώρησε σε μία νέα αποκάλυψη στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο. Επίσης, ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, για την τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα στο ΟPEN η δημοσιογράφος, Αναστασία Αργυριάδου.

Συγκεκριμένα, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το από πού ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στα βαγόνια. Εντός των επόμενων ωρών ή και ημερών αναμένονται να παρουσιαστούν στοιχεία από την πλευρά των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την χαρτογράφηση πού ακριβώς έχασαν την ζωή τους τα 57 θύματα της τραγωδίας, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη.

Δεκαπέντε νεκροί υπάρχουν στο πρώτο βαγόνι κι έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν 20 νεκροί στο κυλικείο του τρένου που έχουν καεί. Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι η μεγάλη έκρηξη έγινε, πρόκειται για έκρηξη που έγινε στο κυλικείο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τα θύματα αυτά έχασαν την ζωή τους από την σύγκρουση των τρένων ή από την φωτιά.

Υπάρχουν μάρτυρες που αναφέρουν ότι έχουν ακούσει ανθρώπους από το κυλικείο να ζητούν βοήθεια και να φωνάζουν ότι καίγονται. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται μία σχετική έρευνα από πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής, κι έχει υπάρξει αλληλογραφία με τις εταιρίες και τους υπεύθυνους τι ακριβώς υπήρχε στα σκευοφυλάκια, με την επίσημη απάντηση να είναι ότι δεν υπήρχαν στις φορτωτικές εύφλεκτα υλικά.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Eίναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές! Παραποίησε ηχητικά ντοκουμέντα...» - Καταγγελία "βόμβα" για τον διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς πρώην στέλεχος του ΟΣΕ καταγγέλλει, ότι ο διευθυντής Κυκλοφορίας του Οργανισμού που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Λαγονήσι, παραποίησε ηχητικά ντοκουμέντα που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης: 2 μήνες από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Το Athensmagazine στον τόπο του δυστυχήματος! Το εκθαμβωτικό εκκλησάκι με τα ονόματα των νεκρών!

«Eίναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές! Παραποίησε ηχητικά ντοκουμέντα...»

Με επιστολή που παρουσίασε το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ, καταγγέλλει παραποίηση στοιχείων στους κόλπους του Οργανισμού. Μάλιστα, ζητά να καταθέσει στον ανακριτή όσα γνώριζε για τον άτυχο διευθυντή Κυκλοφορίας, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από έναν μήνα. «Δεν μπορούσε να πει "όχι" σε αυτούς που διοικούν τον ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές... Έτσι, συμμετείχε στην κοπτοραπτική των συνομιλιών μεταξύ των σταθμαρχών και των άλλων παραγόντων της κυκλοφορίας» αναφέρεται στην επιστολή.

Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του στη Λεωφόρο Σουνίου, όταν συγκρούστηκε με ένα λευκό βανάκι και στη συνέχεια με ένα ΙΧ. Η είδηση είχε προκαλέσει αίσθηση, αφού ως διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ αποτελούσε πρόσωπο-κλειδί για το δυστύχημα στα Τέμπη. «Περιμένουμε γραπτώς αποδεικτικά στοιχεία για όσα λέγονται και θα κινηθούμε αναλόγως» απάντησαν πηγές του ΟΣΕ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Επέστρεψε στις βάρδιες σταθμάρχης που διώκεται ποινικά

Οι συγγενείς των θυμάτων έμαθαν έκπληκτοι την ίδια ώρα, την είδηση πως ο σταθμάρχης Π.Κ. που διώκεται ποινικά, επέστρεψε στις βάρδιες. «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει ένα τεκμήριο αθωότητας όλων όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή» επεσήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως δήλωσε ο υπουργός στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να επαναλειτουργήσει ο προαστιακός Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share